luca Gašpar Šako / foto: izvor facebook

Vijećnice MOST-a Županijske skupštine SMŽ, Luca Gašpar Šako i Ljiljana Lampert, poslale su otvoreno pismo županu Ivanu Celjaku u kojemu traže žurnu smjenu ravnatelja Opće bolnice “Dr. Ivo Pedisic” – Sisak, Tomislava Dujmenovića. Isto prenosimo u cijelosti.

PS-Portal

Vijećnice MOST-a Županijske skupštine SMŽ
Niže u potpisu
Petrinja 28. travnja 2023.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
Župan Ivan Celjak
Sisak

PREDMET: Otvoreni zahtjev za žurnim razrješenjem ravnatelja sisačke bolnice, Tomislava Dujmenovića

Poštovani župane Ivan Celjak,

Iako je ovo samo kap koja je prelila čašu, ne možemo više tolerirati nebrigu, diskriminiranje, omalovažavanje i ponižavanje kako pacijenata tako i osoblja sisačke bolnice.

Naša bolnica nije u ovakvom stanju samo od potresa već i prije. Zgrade su se raspadale, ništa nije održavano, štakori su bila svakodnevna pojava, pacijenti su bili u nehumanim uvjetima, a osoblje je prepušteno samo sebi.

Ovakvo javno ponašanje ravnatelja Tomislava Dujmenovića je sramota za cijelu županiju i nas građane. Lagati javno pred kamerama da su pacijentice sa fotografije dobro i da to nije utjecalo na njihovo stanje je u najmanju ruku gnjusno. Na žalost ovo nije prvi puta da su pacijenti u nehumanim uvjetima.

Stoga od Vas zahtijevamo da već danas razriješite dužnosti ravnatelja Tomislava Dujmenovića jer je to najmanje što ste dužni građanima naše županije. Ukoliko ne udovoljite našem zahtjevu mi se ovdje nećemo zaustaviti jer ćemo poduzeti sve daljnje pravne korake kao županijske vijećnice.

Ovaj zahtjev objavljujemo javno, šaljemo medijima i svim županijskim vijećnicima kako bi javnost bila upoznata. Ukoliko netko od županijskih vijećnika podržava naš zahtjev možete se izjasniti odgovorom na sve u ovoj elektroničkoj poruci.

U nadi da će te postupiti odgovorno, moralno i etično, ostajemo s štovanjem.

Županijske vijećnice MOST-a
Ljiljana Lampert
Luca Gašpar Šako