Foto: Vatrogasna postrojba Kutina

REPUBLIKA HRVATSKA

HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA

Zagreb, 7. lipnja 2023.

U posljednja 24 sata na intervencijama uzrokovanim kišnim nevremenom angažirana su 374 vatrogasca sa 197 vozila, a određena je 161 tehnička intervencija. Podaci su to Državnog vatrogasnog operativnog centra prema kojem je najviše intervencija odrađeno na području Sisačko-moslavačke županije. Radilo se o 70 tehničkih intervencija ispumpavanju vode iz objekata, kuća, podruma, garaža, čišćenju kolnika te izvida na kojim je ukupno sudjelovalo 120 vatrogasaca sa 66 vozila iz JVP-ova Kutina i Petrinja te DVD-ova Donji Kukuruzari, Donja Gračenica, Voloder, Jelenska, Katoličke Čaire, Kutina Grad, Glina, Kutinska Slatina, Banova Jaruga, Šartovac, Ilova, Husain i Repušnica.

I na području grada Zagreba zabilježen je povećan broj tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovanih obilnom kišom. Zabilježena je 41 tehnička intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 129 vatrogasaca s 41 vatrogasnim vozila iz JVP Grada Zagreba i DVD-a Kustošija, Vrapče, Zapad, Prečko, Jarun, Dragonožec i Bijenik. Većinom se radilo o ispumpavanju objekata te uklanjanju stabala i granja.

Na području Križevaca uslijed obilne kiše na tehničkim vatrogasnim intervencijama ispumpavanja vode iz objekata sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 48 vatrogasnih vozila iz JVP Križevaca i DVD-a Križevci, a ukupno je odrađeno 19 vatrogasnih intervencija.

U Zadarskoj županiji na području Općine Sukošan vatrogasci su ispumpavali vodu iz objekata, garaža, podruma, kuća i dvorišta, a na 20 tehničkih intervencija sudjelovao je 51 vatrogasac s 22 vatrogasna vozila iz JVP-a Zadar te DVD-ova Sukošan i Starigrad-Paklenica.

Povećan broj tehničkih intervencija zabilježen je i na širem požeškom području gdje su vatrogasci  ispumpavali vodu iz dvorišta, objekata, kuća i podruma uslijed obilne kiše. Zabilježeno je 11 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovala 58 vatrogasca s 20 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Požeško-slavonske županije i Požege te DVD-ova Jakšić, Jaguplije, Brestovac i Zakorenje.

Foto: DVD Zapad