10 godina Lovrekica

14. lipnja 2013. u Registru udruga upisana je udruga pod imenom Ženski košarkaški klub Lovrekice.

3. lipnja bila je osnivačka skupština.

Neslužbeno su se skupili godinu prije.

U proteklih deset godina Lovrekice su trenirale, igrale utakmice, pobjeđivale, gubile, smijale se, plakale, ženile trenere, feštale, igrale za reprezentaciju, prelazile u druge klubove (neke i dalje igraju Premijer ligu), dva su puta proglašene za najbolju ekipu Petrinje, dovodile vrhunske sportaše u najveću malu dvoranu kroz različite priče…

Mnoštvo je djevojaka prošlo kroz Klub, trebalo bi dosta vremena da ih se prebroji u zapisnicima sa službenih utakmica, turnira, prijateljskih utakmica…

Lovrekice su ušle u povijest grada Petrinje s odigranom seniorskom sezonom, jedine su u Sisačko-moslavačkoj županiji odigrale Kup Ružice Meglaj Rimac. S obzirom da je većina košarkašica iz petrinjske Lovrakove škole, osvajale su medalje i na školskim natjecanjima.

Ime Kluba nije odabrano slučajno. Sveti Lovro, po kome je Klub dobio ime, nebeski je zaštitnik Petrinje i komičara. Naime, kada je njihov predsjednik i trener Ivan Boras odlučio ići u osnivanje kluba,  bilo je dosta podsmijeha jer je u učionicu koju zovu dvorana odlučio staviti koševe i osnovati Klub, ali eto, guraju dalje.

“10 je službenih godina iza nas.

Hvala svima koji su nam od prvih dana pomogli na ovaj ili onaj način. Neka se nitko ne uvrijedi ili nađe izostavljen, ali svakako bi htio izdvojiti KK Zagreb, KK Cedevita, KK Sisak, KK Petrinja i Ina d.d.

Za kraj, najveća hvala svim roditeljima na povjerenju da im djeca slobodno vrijeme upravo provode s nama, u radosti loptanja pod obručima”, ističe Ivan Boras. 

Sretan rođendan, Lovrekice!