Priopćenje s informacijama SMŽ vezanim uz smještaj stradalih obitelji u naselju Kanak

Sisak, 7.7.2023. – tragični događaj koji je proteklih dana potresao ne samo Sisačko-moslavačku županiju, nego i cijelu Hrvatsku prije svega zbog najveće tragedije, gubitka ljudskog života, prouzrokovao je i velike materijalne štete na domovima nekoliko obitelji koje sada trebaju punu podršku, razumijevanje i promptno djelovanje u vidu osiguravanja novog smještaja.

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije izgradit će za jednu obitelj kuću budući je njihova u potpunosti oštećena te izvršiti popravak kuće druge obitelji. Drugim dvjema obiteljima, Sisačko-moslavačka županija osigurat će jednokratnu novčanu pomoć za sanaciju štete.

Građani diljem naše županije pokazali su veliko srce te organizirali pojedinačne akcije koje će zasigurno pomoći kod opremanja navedenih objekata, nabavi automobila te ostalih uništenih stvari.

Vjerujemo kako je ova informacija korisna javnosti, kako bi se sve donacije i pomoć koja se želi još dodatno organizirati, mogla usmjeriti na konkretne potrebe obitelji.