Za bolju Hrvatsku

Nevjerojatna lakoća kojom je Plenković na novinskoj presici ponižavao hrvatske građane, okupljene novinare, izazvala je burnu reakciju. Do točke vrenja došlo je u Saboru, ali burno je reagirao Predsjednik.

Rekao je ono što mi odavno znamo, suspendirana je Demokracija, no i to nije glavni problem. Glavni problem je revijalni pristup otvorenoj pljački hrvatskih građana na svim razinama vlasti.

Pokušaj da nas HDZ -e navikne da se krade svaki dan, a onda se “bahtlija” prenemaže gadljivo do bola, poput purana koji stalno brlji, kada mu se postavljaju pitanja oko toga , no ne propušta priliku da se hvali kako je on svojim mjerama nekoga spasio, najgore je medijsko zlostavljanje viđeno u navodno demokratskoj zemlji.

On niti ne trepne na činjenicu da je država donijela uredbu da HEP mora kupovati sav plin od INE po cijeni od 47€/ m/h, kada je na tržištu plin 31 € i uopće ga ne zanima koliko će na tome izgubiti hrvatski građani, a zaraditi korumpirani mešetari.

Gradu Zagrebu uzima prirez, a omogućuje Vujnovcu, da prodajući plin, Plinari Zagreb, zarađuje kao šeik koji ima rudnik dijamanta.

Ne treba zaboraviti da je Plenković tim istim ljudima, bio spreman, a jako se naljutio, kada mu plan nije uspio, omogućiti da se posluže novcima mirovinskog fonda, za svoje trgovačke pohlepne ambicije.

Kad je AZ zaustavio pohod na mirovinski fond, onda je “ekipica dugoprstića” aktivirala plan B. U HEP – u su već zamumuljene milijarde hrvatskih kuna, rupa je to veća od one “Crne” iz svemira.

“Maestralno” opravdanje ministra Filipovića da mu nije posao da pratiti tko i pošto kupuje plin, pogodak u zjenicu vlastitog oka.
Što bi se on, da oprostite, za..bavao s tim sitnišem od 500 000 € gubitka na dan, njegov je posao da uređuje katalog s cijenama toalet papira i salame po dućanima.

Space Shatile zaronio je svojim nosom u vrh vlastitog g…a, raketa natankana krivim gorivom raspršila se u dodiru s vlastitim proizvodom.

Filipović može naučiti napamet odgovore na zadana pitanja, no ne zna smisliti odgovore na direktna pitanja. .To isto je Plenković ,samoinicijativno, novinarima potvrdio za “inspirativnu” zastupnicu Majdu Burić.

Dobro je da je Predsjednik reagirao, dobro je da se sjetio da može prekinuti tu odvratnu igru, proglašavanjem izvanrednog stanja i raspisati prijevremene izbore, no nije dobro, što je povod tome imenovanje dužnosnika, a ne ekonomsko siromaštvo građana, pogotovo umirovljenika.

No da se makne ova bahata banda treba pozdraviti svaku priliku, treba ju prigrliti i pustiti da iz prilike nastane i dobra odluka.

Plenković je na vlast došao uz pomoć plinskih boca, izgleda da će se u plinskim cijevima rasplinuti njegova moć, ostvaruje se ono stoljetno prokletstvo :
“Tko se mača laća, od njega i pogine!”

Tek s odmakom vremena brojit će se žrtve ovog terora dugoprstića, a dugove će vračati nove generacije.
Orgije dugoprstića se bliže kraju, plan B je kompromitiran iz redova onih koji su orgijali lokalno, još ima posla za istražne organe i “čestitke su pri kraju”

Reset države na vidiku, umirovljenici oprez, ne dajte da nam opet podmetnu “žlaprtke” pod borce za naša prava !

Ovo je posljednja prilika da ispravimo ono što je upropašteno posprdnim odnosom prema našem minulom radu, dopustili smo da vrijednost našeg rada pretvore u socijalnu naknadu, a da razni profiteri trančiraju našu ušteđevinu.
Sad je prilika da uzmemo sudbinu u svoje ruke!
@ Hoćemo !

Dragica Trumbetaš, predsjednica stranke Hoćemo pravedno