Alibi? S Fejsa Damira Vanđelića

Premijer Plenković prvo je u Narodnim novinama svojom odlukom imenovao stručnjake u Krizni tim za provedbu plana intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske, da bi sada nakon velike afere HEP, u medijima hladno izjavio kako “u Hrvatskoj zapravo nema stručnjaka koji su iz dostupnih podataka mogli shvatiti što će se događati”.

Čak i za Plenkovića, koji se svim silama pokušava oprati od odgovornosti, ovo je nevjerojatno.
Ako Hrvatska nema stručnjaka, koga ste onda imenovali u Krizni tim i zašto smo te ljude plaćali, ako nisu stručnjaci?
Jasno, posrijedi je traženje alibija za vlastiti propust i još jednu kriminalnu aferu Plenkovićeve vlade.

Hrvatska itekako ima stručnjaka koji su iz dostupnih podataka mogli shvatit što nas čeka, ako ih Plenković ne poznaje, mogu mu pomoći, ali ponavljam, riječ je samo o jeftinom i lako oborivom alibiju u još jednom slučaju kriminala koji nam se pokušava prodati tek kao puka nesmotrenost.
A čak i ako i je riječ tek o pukoj grešci, zašto bismo imali povjerenje u ljude koji su toliko nestručni i one koje ih takve nestručne, imenuju?

Sve ovo događa se u trenutku kada se i dalje pod tepih gura prava istina o Agrokoru, u slučaju u kojem isto tako očito „potpuno slučajno“, nisu našli stručnjake i forenzičare koji bi hrvatskoj javnosti otkrili što se tu zapravo dogodilo.

Damir Vanđelić