3. Likovna kolonija „Buđenje svjetlosti 2023” ove subote u Petrinji

Pozivamo Vas na 3. Likovnu koloniju „ Buđenje svjetlosti 2023”, koja će se održati u petrinjskom kontejnerskom naselju na Sajmištu i u Centru novog života, (Šarengradu), u subotu, 26. 8. 2023. godine s početkom u 10 sati, a koju organiziramo na prijedlog jednog dijela stanovnika kontejnerskog naselja Sajmište, građana grada Petrinje i okolice, koji su zbog razornog potresa 29.12.2020. godine, napustili svoje uništene domove, u kojima više nisu mogli živjeti.

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta” Zagreb, Pododbor Petrinja i ove godine, manifestaciju organizira u kontejnerskom naselju na Sajmištu, kako bi stanovnicima u preostalim kontejnerima, poboljšali kvalitetu života, bar na jedan dan, uključivanjem jednog dijela stanovnika i djece, da aktivno slikaju i druže se sa slikarima i članovima Pododbora Petrinja, kojega će se duže sjećati.

Slikari nam svojom humanošću, likovnim stvaralaštvom, umjetničkim darom, slikanjem vrijednih slika i druženjem svih prisutnih, omogućuju sjećanje na jedno lijepo i ugodno provedeno vrijeme, sa željom da preostale stanovnike kontejnerskog naselja na Sajmištu, isprate u nove zamjenske kuće i smještaje.

Cilj manifestacije je; njezini učesnici, slikari i organizatori, žele da zabilježe jedno vrijeme, slikanjem umjetničkih slika, koje je nakon razornog potresa od 29.12.2020. godine u Petrinji i okolici, promijenilo i pogoršalo kvalitetu života, mnogim stanovnicima toga područja, zbog gubitka svojih domova i oštećenja cijelog grada.

Protokol:

  • u 10 h okupljanje učesnika, podjela pribora za slikanje,
  • u 10,15 h doručak za sve učesnike manifestacije,
  • u 11 h početak slikanja,
  • u 15 h podjela priznanja,
  • u 15,15 h zajednički ručak za goste i učesnike Likovne kolonije „Buđenje svjetlosti 2023”.

Radujemo se Vašem dolasku i druženju!

Manifestaciju financijski podržali:

  1. Savjet za nacionalne manjine RH
  2. Sisačko-moslavačka županija
  3. Članovi SKD „Prosvjeta”, Pododbor Petrinja

SKD „Prosvjeta“ Zagreb, Pododbor Petrinja

Predsjednica Mara Vilus