Za bolju Hrvatsku

Završila je pustolovina našeg hrvatskog Odiseja koja se može poistovjeti s hrvatskom uzrečicom “Martin v Zagreb, Martin iz vu Zagreba,” a uz to ide obično dodatak da je “rit vidjela puta.”

Obećao mu Micotakis da oni koji nisu krivi budu pušteni doma , što bi Grci ionako učinili, jer imaju prepune zatvore koje pune “svojim dobrim” dečkima, a sve skupa treba i hraniti.

Naš hrvatski Odisej ipak pun je utisaka, i na redu je 24 pjevanje pod nazivom “povratak kući “no ništa spektakularno nije se dogodilo, osim što je usput sreo Zelenskog,, onako s nogu obećao novu svekoliku pomoć.

Micotakis je u četiri oka dogovorio posudbu kanadera i omogućio dvojici ministra da svoj optimizam prenesu zatvorenicima, u zatvoru neće biti 18 mjeseci, osim ako nisu krivi.
U grčke tragičare upisao se Bišćan , odmah uz prva četiri, a “Grčka tragedija” odvijat će se dalje prema grčkim zakonima i grčkom pravosudnom praksom.

Danas bi naš pustolov trebao sa svojim “Pinokio bendom” dok je pod euforijom “pravde za Hrvate” posjetiti koji starački dom i ponijeti metar da izmjeri koliko kvadratnih metara imaju na raspolaganju naši korisnici staračkih domova u višekrevetnim sobama i koliko osoblja ima koji staraju o njima.

Njihova je krivica samo što su stari i živi, sve ostalo već su odrobijali činjenicom da su ljudi koji su ostarjeli u Hrvatskoj.

Prosječna plaća od 1150 € koja je izašla iz statističkih podataka zloslutno najavljuje još veće tragedije s prvim rješenjem o mirovini. Svi radnici ispod prosjeka imat će minimalnu mirovinu koja danas iznosi 10, 86 €, a nakon ovog “mega” povećanja s naslova usklađivanja, koje se navljuje u iznosu od 8, 42 % iznosit će oko 12,13 € za godinu staža.
Satnica rada danas je u Hrvatskoj je 6, 86 € medijalna plaća od 940 € dokazuje da pola zaposlenih ima manje od toga.

Istarski nekada div, Uljanik, a sada invalid , zarobljen u svojoj sudbini nije prodan na licitaciji ni po mizernoj cijeni koja je bila niža od izgrađenog “centra za veterane” kojeg je izgradio ministar Medved , ide novi krug aukcije s cijenom upola manjom.

Varteks tvornica koja je imala svoje mjesto u svjetskoj priznatoj kvaliteti, nema novaca za isplatiti plaće.
Petrokemija koja je prošla kroz ruke “zaštićenog”poduzetnika više je platila penala za nerad nego joj je ostalo dobiti od rada.

NeTeme koje određuju smjer pozicioniranja Hrvatske došle su u drugi ili treći plan zbog prepunih zatvora u Grčkoj. Cijela priča liči na neku plačljivu sapunicu u kojoj je lakše plakati nad tuđim nesretnim sudbinama , nego se suočiti s “usranom” situacijom u vlastitoj kući .

Bombastične najave povećanja prosjeka plaća i veliko povećanje mirovinama, uz prikaz realnog rasta, jedna velika je laž “Pinokio benda”, jer svi građani Hrvatske danas znaju, da se uz to silno povećanje može manje kupiti, nego se moglo kupiti, lani u to vrijeme.

20 % medijalne plaće iznosi 188 €, a toliko uplaćuju radnici danas u mirovinski fond, u prvi
i drugi stup, 2256 € godišnje, Iz toga proizlazi 10, 86 € br vrijednost mirovine za godinu rada.Danas je prosječan vijek građana Hrvatske 78 godina.

Jedino mjerilo vrijednosti države je vrijednost minulog i sadašnjeg rada je u robi koja se za to može kupiti, sve ostalo su priče kojima neznalice održavaju vlast, muljatori stvaraju bogatstva, a radnici tonu u siromaštvo.

Imamo velike štetočine u kasici prasici , trebamo napraviti deratizaciju i na dezinficiranom prostoru početi iznova.
Tko hoće, nađe načina !

Hoćemo pravedno!

Dragica Trumbetaš