Za bolju Hrvatsku

Na nikad veće usklađivanje mirovine, umirovljenici su odgovorili, nikad većim bijesom. Gotovo je, iz svakog upitanog prokljuvao je bijes,

Ljudima je dosta sprdnje. Premijer oduševljen sam sobom, lupa brojke o velikom rastu, no umirovljenici se ne daju više varati.
Nije rast, ako za to možeš kupiti manje.

Loše prolaze kojekakvi šarlatani, koji su uskočili predstavljajući se kao borci za prava umirovljenika, skaču oko vrućeg kotla u kojem pišti bijes obespravljenih, zakinuti ljudi, nudeći sve osim sistemskog rješenja, izračuna mirovina.

Način izračuna mirovina morao bi biti takav da opstaje dugoročno. Kod nas zakonodavci mijenjaju mirovinske parametre prema većini u Sabori, a ne prema stanju na tržištu rada iz kojeg dolaze umirovljenici, pa prošle godine imamo eksplozivni rast korisnika braniteljske mirovine, 27 godina nakon završetka rata.

5000 manje umirovljenika u ukupnom broju, za oko jedan euro, diglo je prosjek mirovine, to nema veze sa stanjem na tržištu rada, već ima veze što je ministar Medved, nadomjestio umrle s novim imenovanjem branitelja iz BIH.

Plinske boce učinile su svoje, sve što hrvatski branitelji i umirovljenici nemaju, Medvedovi imaju.
Za 6,7 staža mirovinu oko 600 €.

Hrvatski branitelji s odrađenim civilnim stažom aktualnu vrijednost mirovine imaju oko 11€ po godini staža, Medvedovi oko 90€.

To je čista politička odluka koje nema nikakve veze niti s tržištem rada, niti s ekonomskom krizom, niti s ratom u Ukrajini. 6000 takvih s 3 člana familije je 24 000 sigurnih glasača koje je osigurao Medved, ne domovinskim ratom, nego plinskim bocama u Savskoj.
Za namještanje izbora Trump je noćas prenoćio u zatvoru i pitanje je na koliko dugo.

Naš Premijer jučer je izašao pred novinare i mrtvo hladan, opalio “Nitko penzionerima nije povećao više mirovine nego ova Vlada.”

Ključna pitanja su:” KOME i KOLIKO” , no naši predstavnici, od nikog izabrani, ta pitanja ne postavljaju već nas zabavljaju s pričama o blokadi TC i karticama za popust, jer se:” Ne bi htjeli zamjerati” vladajućoj ekipi

Uhljebi, bi se htjeli uhljebiti, na siguran rok i fućka im se za “radničku klasu” i umirovljeničku sirotinju.
Tu i tamo, u javnost puste koji i dobar prijedlog, no to ne samo zato, da manje smrdi, da kamuflaža baš ne bude isuviše očita.

Prošli mjesec medijalna mirovina bila je 408 €, a medijan je crta koja ide kroz dvije jednake polovine, što bi značilo da je oko 600 000 umirovljenika imalo manje od 408 € mirovine, a oko 800 000 manje od crte siromaštva. Koja je oko 430 €,

Umirovljenici na izborima, imat će te izbor, hoćete li glasati za ljude koji vam govore o brojkama, ili će te glasati za one koji vam nude blokadu TC i socijalne kartice, želi te li glasati za stranku koja vam ponudi Premijera s rezultatima rada, koji su proizašli iz njegovog znanja i truda ili za šarlatana koji svaki neuspjeh pretvara, lažima, u “kolosalni uspjeh”

U Hrvatskoj, usprkos uvozu umirovljenika iz BiH, ima i više nego dovoljno siromašnih, koji bi trebali tome stati na kraj.
Na prošlim izborima, HDZ – e je osvojio, uz shopping preko granice, negdje oko 640 000 glasova, nas ima više od 800 000, koji žive ispod crte siromaštva, što bi značilo da

MI ODLUČUJEMO

o svojoj sudbini, da nam je tako, kako nam je, radi nas, a ne radi shopping glasača.

Svaki glas je važan i jednako vrijedan, jedan je čovjek uzeo pilu u ruke i prepilio ogradu u Dubrovniku, ogradu koja nije smjela tamo biti, mi s olovkom u ruci možemo maknuti ljude, koji nikako nisu smjeli tamo biti, gdje su sada.

Kad to sjedne svima u glavu, onda ćemo imati i plaće i mirovine dostojne uloženog znanja i truda.
Sve se može, ako
Hoćemo pravedno!

Dragica Trumbetaš