Za bolju Hrvatsku

Od danas nove cijene goriva, došlo je do manjeg poskupljenja, iako je cijena nafte na inozemnom tržištu pala, no uz nove cijene uvijek ide napomena da je cijena niža radi toga što je država zaštitila domaće potrošače.

Hidrološka situacija je ove godine povoljna, pa smo izvozili struju, no ipak ide najava poskupljenje struje od jeseni, sve to, pogoduje rastu inflacije koja je već sada nepodnošljiva.

O aferama u INI i HEP -u vlada ne poduzima ništa, DORH istražuje tko je direktoru HEP-a potpisao nalog da mu se uključi struja na objektu za koji ima rješenje o rušenju.

Gosp. Barbarić svojim “pajdašima” obećao je dugogodišnje kartanje u ustanovi gdje su rešetke na prozoru i za sada, istražni organi njuškaju okolo , naokolo, ne bi li odgodili neizbježno., a to je formiranje ekipe za kartaškim stolom.

Zamagljivanje “Grčkom epizodom” nije uspjelo, nakon što su dva ministra pronjuškali situaciju u grčkim zatvorima, provjerili sanitarne čvorove, zagađenost zraka u ćelijama, ide priča da i nije tako loše, da se “hrabriše” neka pripreme na duži boravak.

Sve u svemu ni noćašnja kiša nije rashladila užarenu političku situaciju u zemlji, pokušava se u javni prostor ubaciti tema veleposlanika ne bi li novinari zagrizli tvrdu kost i zabavili se na neko vrijeme da se “netema”
“Gdje su pare,” opet ne aktivira.

Gdje su “pare” od najuspješnije turističke sezone, brzorastućeg gospodarstva, benefita koje je donio ulazak u Schengen i eurozonu isti dan , uz naglasak da to nikome nije uspjelo.

Nakon brojanja turista na našim cestama, koji su po broju, rušili rekorde svaki dan, u blagajni naplate cestarine ima novaca za pokrivanja kamata i plaće zaposlenika, glavnica duga za izgradnju cesta ostaje za neka druga vremena.

Susjedna SLO na 612 km autocesta ima puno veću zaradu na vinjetama, nego Hrvatska, na naplati cestarina 1140 km., a nemaju brojače vozila.

Ove jeseni mora doći na reviziju formula koju je izmislio Mate Granić, a žargonu se zove
“Pola meni, pola tebi, pola Bagi.”

Treća polovina jedne cjeline uništila je Hrvatsku, treći igrač koji igra u “busiji” maskiran na razne načine, velika je crvotočina koja nam gricka državu.

Granić je nedavno ponovo aktiviran po pitanju uvoza ruskog žita , pozvan da osvježi formulu i prilagodi ju vremenu i svoje znanje prenese na gospođu Kolindu njegovu nasljednicu u sjeni.

Granić je rođen 1947 god. no odolijeva vremenu, njegova je formula svevremenska i
koristio ju je stari HDZ- e, a koristi ju i novi.

Rasplet korupcijskog klupka počinje rušenjem kuće “Vila Barbarić”, DORH ovdje pleše oko vruće kaše, a boji se zagrabiti.

Dobro se zna da je sve počelo s policijskim pregledom automobila lokalnog direktora HEP – a kojem su pronađeni narkotici.

Taj “lokalni šerif”kumovao je priključku struje , a sada napisao i prijavu za bespravnu gradnju,
zbog toga što nitko od njegovih prijatelja nije reagirao i zaštitio ga od progona, krenuo je u osvetnički pohod.

Obračun u bari krokodila je počeo, danas novine pišu da napad na Plenkovića dolazi s desnice. Dr. Ivić Pašalić iscrpio je zalihe koje je namaknu trećom polovicom, vraća se u baru i on želi “refreš” poznate formule.

Hrvatski građani moraju obračun započeti po sredini, istjerati sve maskirane igrače iz “busija” , proširiti kapacitete za kartaše , odgovor na pitanje “Gdje su pare” krije se u “busijama”

Umirovljenici, mi imamo šansu razbucati “busije” i mi imamo “krtica” u svojim redovima.

Svi koji nam nude utjehu u popustu i milostinji njihovi su igrači, nama ne trebaju priče nego poštena plaća iz koje će proizaći mirovina od koje se može živjeti.
@ hoćemo pravedno!

Dragica Trumbetsš