Za bolju Hrvatsku

Dok trgovci spremaju košaru iz koje će glavni kuhar u četvrtak stavljati namirnice u kotao u kojem bi se trebao skuhati pobjednički čušpajz za HDZ -e, glavni kuhar je u Irskoj.

Otišao u izvide kakvi se poslovi nude, za “nedajbože,”ako više ne bude Premijer u Hrvatskoj, ali i za ministre koje navodno misli smijeniti ovih dana.

Izgleda da je nakon dugog premišljanja ipak odlučio da se riješi čak četiri ministra. Dr.Beroš opet je iznenadio, njegova predviđanja da će ljudi pohrliti na preventivne preglede daleko su ispod očekivanja.

U PGŽ doktorica bilježi jednog koji se odazvao, a u Slavoniji oko 30, na 300 pozvanih.
Na besplatni fišpaprikaš dođe ih nekoliko stotina puta više, što govori da je realnost puno gora nego što država priznaje.

Druga koja leti, je ministrica poljoprivrede , za nju sigurno nema posla u Irskoj, ona je hrvatskim poljoprivrednim proizvođačima namijenila iseljavanje po hitnom postupku.

Nakon što je otkupna cijena žitarica dokusurila proizvođače pšenice, ječma i raži, sada je na redu i kukuruz. Otkupna cijena kukuruza za ovu godinu je 0,083 €, a lani je bila 0,23 € .

Cijena palente “Zlatno polje” iznosi 2,87 €/kg. Ili
21 kunu, 0,083 € je 62 lipe za kg kukuruza, po našoj staroj valuti.

Ovdje itekako ima prostora da se cijena spusti, jer je ministrica, svinje isporučila familiji ministra Radmana na zbrinjavanje, pa niti neće biti navale kupaca, za tu malu cijenu, za kukuruz.

Treći ministar koji sada dobiva krila je ministar Filipović, taman se iz gusjenice pretvorio u leptira , ali izgleda da je šef HEP- a rekao Plenkoviću,
ili on, ili ti.

Četvrti ministar je Banožić on je ujedno i najveći tragičar, neće dočekati na položaju, koji misli da mu pripada, na dan kada Rafali prvi put probiju zvučni zid nad Zagrebom .

Građani Hrvatske, od četvrtka, bi trebali biti zahvalni Vladi RH što je nagovorila trgovce da od razlike od
cijene od 0, 083 za sirovinu, do cijene krajnjeg proizvoda od 2,87 €/kg nađu prostora za smanjenje cijene od 3,5 % maksimalno.

U Banskim dvorima ostat će ministar Radman, iako mu je besposlena Kolinda neposredna prijetnja , ona vodi paralelnu diplomaciju koja bi joj na svjetskoj razini vratila kakvu, takvu, funkciju.

Ministarstvo vanjskih poslova, idealno za nju, “rajzerica” s pokrićem u dobroj plaći, a gora od Radmana ne može biti.
Ostaje ministar Fuchs za kojeg se upravo otkrilo da nema vjerodostojnu diplomu.

Ostaje i oko milijun ljudi, kojima zbog ovako uspješne vlade, treba pomoć da bi preživjeli.

Ministar Piletić nije u dobar znalac u matematici, priča o velikom porastu mirovina istovremeno kad priča i o velikom broju umirovljenika koji trebaju dobiti pomoć dok čekaju na jeftiniju palentu.

Građane jako zanima koliko će pojeftiniti luk koji je skuplji od lani za 117 % , ali i pasta za zube koja je skuplja i 250%
Mediji su već odreagirali lansirali recepte za palentu i donose nam pregled istraživanja koja su potvrdila da je palenta najbolja hrana za starije ljude.

Dok ministri pakiraju kofere i mi trebamo pripremiti iznenađenje za našeg Premijera, nakon što je sam priznao da mu je radar čisti promašaj, da Hrvatsku vodi u krivom smjeru, moramo mu zaželjeti više sreće na nekom drugom poslu.

Umirovljenici dugujemo to našoj djeci, druge prilike nećemo imati , ali ni naša djeca neće imati razloga ostati ovdje, jeftinija košarica neće ih zadržati.
@ hoćemo pravedno!

Dragica Trumbetaš