Velika obmana iluzionista dobila je realne konture, svi koji su jučer bili u dućanu i probali usporediti što nam Plenković nudi na dar, mogli su se na licu mjesta uvjeriti da nam prodaje rog pod svijeću.

Zamrznuta cijena šećera na 1,33 €, u dućanu pune police 1,19 € . I riže ima po 1,5 do 2,24 a zamrznuta cijena 2,29€ . I tako Plenkovićevih 30, spalo na nekih petnaestak, a i ti su proizvodi ponekad na akciji.
Umirovljenici koji prate akcije, neće ni luk jesti, ni luk mirisati, a sve je to tobože radi njih.

Stravične slike pobijenih svinja iz Slavonije jučer su preplavile internet.
Naš Premijer s ministrima u pratnji na “Vinkovačkim jesenima” u revijalnom raspoloženju, što se njega tiču tamo neke drame ljudi koji žive u realnom svijetu.

Ministricu poljoprivrede bolje je ne imati, nego ju takvu imati, no valjda će se i Slavonija probuditi iz opijenosti i ponosa i slave, sada kada ravnicom zapušu vjetrovi, ali i kroz prazne džepove.

Slavonija nije izgubila samo ljude, izgubila je ono bitno, smisao opstanka, opjevanih kroz mnoge generacije, ravnicu gdje se polja zlate, gdje su lole i bekrije uvijek dobre volje, gdje su štale pune, a dvorišta mirišu na čvarke.

Slavoncima je umjesto tradicije: ” žitnica Domovine” ponuđena naljepnica ” zamrznuta cijena” gaude, šećera, ulja, brašna, i svinjske vratine i mljevenog svinjskog mesa.

U njihovoj pšenici po silosima legu se moljci, ni po najnižoj otkupnoj cijeni ne mogu je prodati.
Priprema se riječna brodska luka, radi prihvata pšenice iz Ukrajine. Ministar Radman, Kolinda su dogovorili, iako su mnoge europske zemlje zbog zaštite svojih proizvođača , to isto, odbile učiniti.

No ministar Radman nema problema sa zaštitom svojih interesa, njemu pripadaju krupni zalogaji. Nakon što se otkrilo da je zaboravio na 2,4 milijuna dividende, otkrilo se da njegovi nisu zaboravili tražiti državne potpore.

Tražili i dobili 1,4 milijuna € kroz dvije godine. Veliki igraju samo na veliko, velike potpore dobivaju samo veliki, mali plaču i pakiraju kofere.

Veliku prevaru Plenkovića o visini mirovine, koja nezaustavno raste u njegovom mandatu, razotkrio je predsjednik Milanović.
Ni “zeru” veli Predsjednik, a istina je da su mirovine 2016 godine bile 39, 6% udjela u plaći, a u srpnju 2023 , nakon svih “slavopojki” 36, 9 %.

Analitičar Šemper tome je pridodao da su u analizu dodane tri vrste povlaštenih mirovina kako bi statističke brojke izgledale ljepše .
Povlaštenih mirovina ima 18 kategorija, onima iz rada dodane su saborske, koje su dulji period, za osnovu za izračun, uzimale 65% ostvarene plaće s 2% bonusa za svaku godinu staža.

U punu mirovinu su žene mogle s 50 godina, a muškarci s 55 godina. Ne samo da su te mirovine digle prosjek radnih mirovina, već su i spustile prosjek godina provedenih na radu.
U takvu mirovinu mogli su zastupnici koji su svoj status zastupnika zamrznuli i nisu ni bili u Saboru.

Stvorila se percepcija da su hrvatski radnici sami krivi za niske mirovine jer su rano odlazili u mirovinu, eto istina nađe put , galeb je učinio svoje.

Umirovljenici, mi moramo muljatoru dodijeliti crveni karton. Igra podmuklo, prljavo , namješta igru za protivničku ekipu.

Strani analitičari su izračunali da su mirovine u Hrvatskoj pale na 30 % prosjeka plaće, taj podatak se ne priznaje, jer bi onda bili na zadnjem mjestu po visini mirovine u EU.

Umirovljenici, naslušali smo se lažljivih priča i sada je na nama red da ovakvoj klaunovskoj ekipi pošaljemo naljepnicu iznenađenja
sa samo dvije riječi :

USKORO, BIVŠI

@ hoćemo

Dragica Trumbetaš