Za bolju Hrvatsku

Što konkretno znači pozitivno odstupanje vidjeli smo jučer. Posao je izgubio čovjek koji je upozorio na viškove plina, to je klasično okretanje pile naopako, maknuti onoga koji se usudi reći da nešto ne valja, na njegovo mjesto dovesti onoga tko će biti pod kontrolom.

Taj koji dolazi, imao je problema sa Statutom unutar svojeg lokalnog HDZ -e. Nije htio raspisati izbore i birati delegate po proceduri već onako kako i kada njemu paše.

Ogledni primjer je kadra kakvog detektira Plenkovićev radar. Dovoljno drzak da se usudi pristati na sve što se od njega traži, da ugodi stabilnosti razvoja korupcije,
u svrhu viših ciljeva, a to je stabilnost vlade.

Samo tako Plenković može pokušati ponovo osvojiti vlast, s onima koje je tikve sadio, misli dalje. Hrebak se nećka kao mlada koja živi u divljem braku, boji se da netko ne pomisli da je time izgubila svoju nevinost.
Veli da na suradnju s Plenkovićem mora pristati jer je to učinio Pupovac. Pupovca tretira kao starješinu velike familije .

Hrebak je svoje glasače svrstao u nezgodan okvir, Pupovac je odavno izgubio ugled među svojim ljudima. Na prošlim izborima na koje je izašao pobijedio je s 1,25 % glasova, očito je procjena Hrebaka da je bolje golub u ruci, nego vrabac na grani.

No o tom, potom, prava provjera svih teorija dogodit će se na izborima. HDZ -e nikako ne pristaje da se Izborni zakon uskladi s brojem birača i to je znak da se jako boje.
Nepostojeći birači dalje su im glavni adut, još ostaje US koji će na kraju morati birati, ili stati uz svoju odluku, ili stati uz HDZ – e.

Vrlo nezgodno za njih u slučaju da stanu uz HDZ -e . A to bi se isto moglo dogoditi u ozračju “pozitivnog odstupanja”, a radi očuvanja stabilnosti koruptivne hobotnice sa svim krakovima.

Premijer i dalje glumi uvrijeđenog dobrotvora iako su mu mjere sa zamrznutim cijenama doživjele debakl, toliko je samohvalom iziritirao građane da te “zamrznute” ni ne primjećuju.

Iako na rubu, ni umirovljenici se ne daju, nema hvalospjeva, na novčani dodatak treba još čekati i prije nego dođe, pojesti će ga inflacija.

Kako su ažurni u HZZMO najbolje pokazuje to da umirovljenici koji dio mirovine ostvaruju u inozemstvu i 6 put će u HZZMO morati posebno dostaviti podatak o visini te mirovine.

S ovrhama ide drugačije, FINA koja ovršuje ne treba nikakvu novu potvrdu kada se mirovina poveća, ona automatski poveća i iznos za ovrhu, bila strana ili domaća mirovina, a podatke joj daje HZZMO.

Kad se uzima ide sve glatko, a kad se daje treba poseban postupak ?
HZZMO si uzme još vremena, dodatnih dva mjeseca, treba te potvrde sakupiti, pregledati, pa tek onda isplatiti.

Sve to ide u korist štete hrvatskih umirovljenika, puno njih odustane od svojih prava, jednostavno se nisu u stanju nositi s opstrukcijom na svakom koraku. Telefonom dobiti HZZMO može se proglasiti senzacijom, u prosjeku treba više stotina uzaludnih pokušaja. Slabo pokretni, a sami , na kraju odustaju.

HDZ – e računa na sve dosadašnje partnere, među njima je HSU, iako više nemaju svog predstavnika u Saboru , HSU dobiva sredstva iz proračuna, na godinu, po zastupniku koji je ušao s njihove liste oko 60 000 € .

To su novci koji oni dobivaju za podršku ovakvoj Vladi na terenu, Vladi koja sustavno osiromašuje umirovljenike iz rada, to su novci iz proračuna u kojeg umirovljenici svaki mjesec vrate 25 % .To su novci onih koji čekaju i godinu dana da im se izračuna mirovina, to su novci onih koji čekaju pomoć.

Umirovljenici obračunajte se s izdajicama među svojim redovima, ne slavite ništa s njima, oni su uzeli svoj dio, za vaš glas, a vama će ponuditi porciju graha jednom na godinu, to je grah začinjen našim siromaštvom, kupljen novcima ljudi koji su čekali i nisu dočekali bolja vremena.

Mi nismo socijala, mi smo marljivo radili, gradili, ovu državu, koju su ovi uzurpatori stavili na rasprodaju, uz mito i korupciju.
@ hoćemo pravedno

Dragica Trumbetaš