Za bolju Hrvatsku

Ne zna se što je jučer bilo ružnije i tužnije, gledati i slušati, Zekanovića koji brani Plenkovića od ugroze protukandidata ili gospođu Lukačić i Hrelju u prezentaciji vladine brige za umirovljenike i ostale siromahe u Hrvatskoj.

Povišica od 30 € koliko su prosječno dobili penzioneri Hrvatske, usklađivanjem s povišicom plaća i cijena koje su na mjesečnoj bazi i 50 € više, za ono što kupuju penzioneri, opjevana je u duljini Homerovog epa Ilijada .

Da prosjaka, koji prosi na ulici, slučajni prolaznik odabere i priđe mu s pričom da će mu svaki dan pokloniti 1€, ali da za uzvrat i svaki dan mora odslušati dvadeset minuta dugi govor kako je on veliki dobročinitelj, prosjak bi promijenio ulicu i odgladovao dan, samo da se spasi dobročinitelja.

Nije puno, ali dobro dođe, veli gospođa koja ima dnevnicu 80 €, veli ona da je popričala s nekima koji imaju malo i potvrdili su da im je i mala pomoć dobrodošla.

Dobrodošlo bi i onima koji imaju malo i malo više, ne bojte se gospođo, znali bi potrošiti.
Hrvatski umirovljenici nemaju kamo otići , ne mogu ni ulicu mijenjati, visina mirovine im diktira i program koji žele gledati, ne mogu ništa preko onog što država naplaćuje, gledao, ne gledao, platiti se mora .

Često televizija radi, radi društva osamljenim ljudima, a ne zbog programa.
Mazohistički je bilo noćas gledati Sabor kojeg je klaun pretvorio u cirkus, a jedini koji su se smijali bi je klaun i njegovi asistenti.

No danas je novi dan, stvarnost dolazi jutrom, klaunovi moraju obnoviti šminku i krenuti na svoje važne zadatke, uvjeravati građane da su zbog silnog posla zaboravni, nestašni, da im se potkradaju greške u milijunima, u jedan ili dva, više, manje.

Fabris Peruško otišao je malo dalje, on razotkrivanje dvostrukog plaćanja istog posla, u kojem je zgrnuo milijune , pokazivanje imovinske kartice,naziva ugrožavanjem slobode.
Poslovni rezultat Fortenove koju vodi, a zabilježila je gubitak 40,5 milijuna € , sporedna je stvar.

Peruško je požurio podržati Vladu u vraćanju cijena na pred eurozonu, ne bi li ga Plenković uzeo u zaštitu, jer u Hrvatskoj nema odvjetnika koji bi “švercere”i “profitere” na svim nesrećama, koje su
nas pohodile, štitio efikasno, kao Premijer Hrvatske.

Država će subvencionirati doprinose za “mirovinsko” iz proračuna radnicima Konzuma, a građani koji pune proračun, dobiti će zauzvrat, zamrznutu cijenu toalet papira, riže, i mljevene svinjetine.

Đavolji plan , koji odgađa tragediju, umirovljenici će prve efekte vidjeti na prvom
usklađivanju mirovine, u sljedećoj godini, kada će izbori već biti iza nas.

Radnici Konzuma svoju će katarzu proći, kada dobiju rješenje o mirovini, riješit će se svake nade da se s mirovinom, koju je subvencionira država, može živjeti dulje od 15 dana u mjesecu . Plenković ostavlja ovu generaciju radnika, na brigu ili nebrigu, sljedećim generacijama.

Dok se Plenković kreveljio u Saboru, u Osijeku su se vatrogasci borili s požarom u tvornici za preradu plastike, gorjele su plastične boce s kojima umirovljenici nastoje preživjeti, ali požar je otkrio još jednu, jako tužnu, istinu.

Unutar tvornice koja se bavi preradom plastike živjelo je 114 radnika. Strani radnici koji su u potrazi za boljim životom zapeli unutar tvornice okruženi s 20 tona otpada, danas su bez posla, bez krova nad glavom, bez novaca, za krenuti dalje.

Vlasnik ležeran, tvrdi da je požar podmetnut, ali pojma nema, tko bi ga imao razloga podmetnuti.
Umirovljenici i naš je Premijer ležeran, zna da mi nemamo kuda, da nam malo, dobro dođe, taman da ne umiremo prenaglo, zbog nedostatka radnika na radnim mjestima, manipulatori pokojnika.

Umirovljenici zahtijevajmo mi svoju slobodu,
imamo izbor, odustati ili ustati.
Nikada borba za pravdu nije laka,
ali tko hoće, nađe načina !

Dragica Trumbetaš