Predavanje Rotary kluba

U ponedjeljak, 10.listopada, Rotary klub Sisak organizirao je prvo predavanje u sklopu ciklusa Rotary semestra a tema je bila posvećena mentalnom zdravlju. Inspirirajuće i vrlo primjenjivo predavanje s naslovom „Kako (p)ostati mentalno zdrav?“ je održala Željka Koprivnjak, ugledna psihologinja i psihoterapeutkinja koja je govorila o važnosti ove teme i stigme koje mentalne bolesti nose.

Kroz dinamičnu prezentaciju i interaktivnu raspravu, prisutni su imali priliku naučiti korisne alate i tehnike za očuvanje svog mentalnog zdravlja. Koprivnjak je istaknula važnost izražavanja emocija, suočavanja s njima te kako razvijati emocionalnu inteligenciju.

Sudionici su aktivno sudjelovali u razgovoru te postavljali pitanja o temama koje ih zanimaju te su predavanje je potaknulo duboko razmišljanje o vlastitom mentalnom zdravlju i promoviralo svijest o ovoj važnoj temi.

Rotary klub Sisak promovira aktivno sudjelovanje zajednice usvim važnim pitanjima koje se tiču prevencije bolesti svih vrsta te naglašava potrebu za zajedničkim naporima u podršci i promociji mentalnog zdravlja.

Ovaj event označio je početak „Rotary semestar u arhivu“,serije javnih predavanja s ciljem širenja stručnih i korisnih informacijama građanima lokalne zajednice te se budući događaji i aktivnosti najavljuju se s velikim entuzijazmom.