Ivan Celjak, foto: izvor facebook

U povodu Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag. iur.  uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Poštovane hrvatske braniteljice i branitelji Sisačko-moslavačke županije!

S dubokim poštovanjem i zahvalnošću obraćam vam se na vaš dan, na dan kad cijela Županija slavi svoje heroje, svoje osloboditelje, svoje branitelje.

Vama, čija je hrabrost i ljubav prema Domovini bila jača od oklopa, zrakoplova, topova i raketa agresora, izražavam u ime svih stanovnika Sisačko-moslavačke županije, svih svojih suradnika i u osobno ime, zahvalnost za vaš doprinos slobodnoj, demokratskoj, sigurnoj Republici Hrvatskoj.

Sjećamo se danas i uvijek i ova će se zemlja sjećati zauvijek najhrabrijih i najboljih, onih čija je hrabrost bila veća od života i koji su u našu slobodu ugradili svoje živote. U istom ste stroju bili s njima, zajedno ste ponudili Domovini na raspolaganje svoje živote i zdravlje.

Srcem i ljubavlju ušli ste u boj za vječne ljudske vrijednosti i slavno pobijedili zlo koje je željelo uništiti i zemlju i narod i njegovu vjeru i kulturu.

Hrvatske braniteljice i branitelji, plemeniti pobjednici, časni ljudi: Sretan vam Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije!