Za bolju Hrvatsku

Rebalans proračuna potakao je raspravu među zastupnicima koja se razlikovala kao dan i noć., pri tome dan su prezentirali hadezeovci, a tamniju stranu oporba.

Dan, je bio blještavo sunčan, jedini oblačak primijetio je Furio Radin koji se požalio da će ured koji vodi njegova supruga dobiti manje novaca.

Smjenjivali su se govornici na strani pozicije glasan je bio Marko Pavić koji je u Saboru s nešto više od 300 glasova. Iz njegovog izlaganja smo mogli iščitati da njegovim glasačima teče med i mlijeko.

Veće, plaće, veće mirovine sve je veće od predviđenog. Marko nikad čuo za liniju siromaštva ispod koje je milijun građana, to nije zbog loše politike, već radi loše karme tih ljudi, koji eto, nisu imali sreće.

Među njima 752 000 penzionera, a koje li ironije najveću penzionerku udrugu vodi žena koja se preziva Fortuna.

No to nije tema, niti to da je Vlada totalno pobrkala dva pojma, međugeneracijska i socijalna solidarnost
Pobrkala i izmiješala tako da se od malo manje siromašnih otima i dijeli još siromašnijima, onima zbog kojih se ubire porez i najveći PDV.

Oni radnici koji su radili i rade za minimalac, a njihovi gazde kupovali, brodove , privatne avione, dvorce, lovišta s jelenima kapitalcima, danas socijalnom solidarnošću potpomažu umirovljenici koji su odradili na tisuće noćnih, prekovremenih, prazničnih i blagdanskih sati, negdje u tvornici, za volanom, u bolnici uz krevet bolesnika.

Država koja je dužna brinuti o socijali i u tu svrhu uzima skoro dvije trećine plaće radnicima, koji rade, nema ništa s tim.

Umirovljenik iz rada danas je najviše sustavno diskriminiran , baš od ovih koji su se dočepali Sabora s manje glasova od članova gljivarskog kluba.

I bit će još gore, traži se načina da se opet spasi propali Agrokor, pretvoren u još više propalu Fortenovu, za koju vele
“Plenkovićevo mališani,” da nisu platili porezni obveznici.

801 milijun kuna koji su otišli iz mirovinskih fondova se ne broje, ne broje se ni mali dioničari koji su ostali bez svojih dionica, tko im je kriv što su išli u rizična ulaganja, pa vjerovali svojim poslodavcima koji su ih uvjeravali da će biti “gazde” u svojoj firmi ako kupe dionice.

Danas Dalićka u novinama, u najboljem izdanju , govori da Podravka prati, procjenjuje i da će na temelju toga donijeti odluku u ulazak u novo spašavanje Fortenove.

Ništa Martina ne procjenjuje sve je dio već davno napravljenog plana, predsjednik NO Podravke došao je iz mirovinskog fonda, penzioner s maksimalnom mirovinom, uz naknadu za rad u NO od oko 3000 € .

Mirovinski fondovi još uvijek su većinski vlasnici Podravke i tko će bolje brinuti o njihovoj imovini od umirovljenika, koji je prestar da radi, ali nije prestar, da brine o ulaganjima, onih koji rade i uplaćuju doprinose za mirovine.

Taj čovjek je iz blještavo sjajne Hrvatske, on mirno spava kada umirovljenici u noćnoj šihti izlaze iz svojih domova u potrazi za plastičnom ambalažom, ili hranom koju bacaju trgovački lanci, jer joj je rok istekao.

Penzionerke nekad ugledne radnice,danas na poslovima čišćenja lokala , staračkih domova , trgovačkih centara, odlaze na posao, u noćnu , da bi mogle pomoći svojima, da kupe djeci tenisice.
To je ona tamna strana medalje koju ministrica Obuljen Koržinek, bivši ministar Pavić i gospođa Murganić ne spominju .

Sve troje obnašaju, ili su obnašali ministarsku funkciju, a ukupno su dobili 1662 glasa na izborima .

Ti nam danas rastjeruju oblake, stavljaju smješka na stvarnost, a u stvari rugaju nam se, na što smo, od ponosnih ljudi spali.

Naš Premijer bez trunke empatije za svoje građane “laprda” o velikim postignućima i o velikim prijateljstvima, a Slovenac ga je “oprao” kao šmrkavca. Veli Slovenac, da mu je nudio pomoć no “Bahatko” zna najbolje, njegov ministar Božinović umjesto Schengena dobiti će bodljikavu žicu na granicu s EU.

Za uvođenje eura plaćamo najvišu cijenu u najvećoj inflaciji, Schengen mu je suspendirao Golob, a on na TV šalje “šintera” da nam pojasni opasnost od terorizma.

Slogan na izborima je bio: “Sigurna Hrvatska ” u povijesti Hrvatske ne pamti se takav promašaj.
Penzioneri, opljačkali su naš minuli rad, posjekli su drveće koje smo mi posadili i čuvali, da nam je daje kisik, namjeravaju prodati i vodu i zemlju, za koju se vežu korijeni, moramo to zaustaviti, ovo je naša posljednja prilika.
Hoćemo pravedno!

Dragica Trumbetaš