Za bolju Hrvatsku

Ovih dana Hrvatsku su preplavile vijesti o razvodima slavnih, naveliko se piše kako slavni muljaju da ne bi platili porez, onaj isti koji bilo koji “nemiljenik” medija mora platiti prije nego mu na račun sjedne i jedan cent.

Čitamo o vijestima sa snimanja novih epizoda serije “Ljubav je na selu”, o novim vezama vječitih šarmera koji u osamdesetima susreću nove “ljubavi života”, ali ima i anketa koja se odnosi na umirovljenike, a pitanje glasi: “kako će te potrošiti dodatak na mirovinu”

Poslije vijesti da uopće nije problem potrošiti 3,5 milijuna eura, šokira vas anketa s pitanjem, kako potrošiti 60 – 160 € .

Očito da medijima nije nikakav problem da umirovljenike treba smatrati magarcima koje se smije tući, nakon što prestanu vući, a umirovljenici moraju cijeniti šaku zobi vrhunskom nagradom za poslušnost i trpljenje stanja koje donosi starost.

160 € dobili su umirovljenici koji imaju
mirovine do 300 € , a 60 € oni s mirovinom do 700 € .

U susjednoj SLO umirovljenici sa 720 € dobili su dodatak od 315 €, a oni s mirovinom do 600 € dobili su 455 €, toliko je naša prosječna mirovina. Iznad 720 € mirovine dobili su 255 € , a za one s mirovinom od 850 do 1020 € dodatak je iznosio 205 € .

Dodatak je isplaćen u 6 mjesecu, a odmah je uslijedila isplata regresa za umirovljenike.

Slovenija ima 2,1 milijun stanovnika, umirovljenički dodatak je dobilo 620 000 tisuća osoba što je više od jedne četvrtine stanovništva.

Hrvatska ima oko 3,8 milijuna stanovnika a 637 738 umirovljenika ima pravo na dodatak, s cenzusom od 700 €, no dio umirovljenika koji imaju dio svoje mirovine iz inozemstva čekat će na isplatu do 12 mjeseca .
U Sloveniji je uobičajeni PDV 22% no hrana ima stopu od 5 -9,5 % .

Nas 3,8 milijuna zauzima 56 594 kvadrata dok njih 2,1 milijun zauzima 20 273 kvadrata površine zemlje.
Mi imamo ukupnu duljinu obale 5835 km, a Slovenija 46,6 km.

Sve geostrateške pozicije su povoljnije na našoj strani, u Hrvatskoj se priča da su Slovenci škrti, prgavi, no takvi, kakvi su, žive s onim što imaju, tri put bolje od nas, mi im možemo biti samo zavidni, jalni, kako god hoćete. Njihov glavni grad je čist, zelen, počešljan, umiven.

Istina nemaju HDZ – e, da ih uvjerava da je šaka zobi svakih 6 mjeseci dovoljna da se ponovo glasa za iste ljude, koji su raj na zemlji, podijelili u raj za uhljebe i čistilište za sve one koji nisu HDZ -e.

Nemaju dvije Slovenije već samo jednu, kod njih je zaposleno oko 900 000 ljudi, i oni stvaraju dodanu vrijednost, da se iz proračuna može isplatiti dodatak, u visini naše medijalne mirovine, za 620 000 osoba, s tim da svi umirovljenici imaju besplatnu vožnju u cijeloj Sloveniji.

Nije ni ništa u zraku, ništa masoni, ništa demoni , jedina razlika je da klaunovi nisu zauzeli dvore.

Umirovljenici, potjerajmo klaunove koji su si umislili da su veliki znalci ekonomije , ništa ne znaju i ništa neće raditi u korist svih nas, oni su zapamtili samo jednu uzrečicu:
“USE, NASE ,PODASE, oni se ne mogu odviknuti od, tuđim trudom zarađenih novaca, to je za njih jača droga od opijuma.

Mi to moramo, pod cijenu opstanka, nema ničeg što je njima sveto, ni zemlja, ni voda, ni zrak , ni plavo nebo, ni more koje šumi.
Olovka u našim rukama, neka bude naša osveta za gubitak dostojanstva !

Dragica Trumbetaš