Za bolju Hrvatsku

Jučer se dogodilo nekoliko stvari koje će građani teško prihvatiti.
Prije svega tu je rezolucija UN o zaštiti civila, izglasana je sa 120 glasova ZA, 45 suzdržanih i 14 protiv. Europske zemlje većinom su bile suzdržane .

Belgija, Irska i Francuska su bile ZA,
Češka, Mađarska, Austrija, Hrvatska, protiv.
Protiv je bila Amerika, Micronesia, Rwanda,Papua New, Paragvaj, Nauru, Marshall Is, Izrael

JL .navodi u naslovu da je Hrvatska bila protiv, zbog Hamasa, Ustaša i Amerike,
u podnaslovu piše da Izrael ima pravo na samoobranu., no ovdje se radi o zaštiti civila.

Od kud su Ustaše bitne za zaštitu civila u Gazi imamo pred sobom cijeli dan za razmišljanje, no tablica s crvenim kvadratićem pokazuje nam gdje smo i s kim smo u društvu u svijetu.

Jučer se dogodio još jedan incident, na polje pored Karlovca sletio je helikopter ukrajinskih registarskih tablica.

Helikopter Robinson R66 Turbine ima cijenu oko 1.550.160,00 USD, sletio je bez najave, policija nije zatekla ni pilota, ni posadu, no po tablicama se otkrio vlasnik, a on se ispričao zbog greške u protokolu, i objasnio je da je u Hrvatsku došao u lov na divlje svinje. Sletio je na zemljište u vlasništvu firme Pivac.

Helikopter nije primijećen na nebu, već su ga prijavili građani kad je već bio parkiran.
Vlasnik je poduzetnik iz Ukrajine, koji je uzeo predah od obrane Ukrajine i došao spojiti ugodno s korisnim, jer je poznato da se svi veliki poslovi lakše sklope kad je raspoloženje revijalnom tonu

Lakoća življenja bogataša postaje potpuno neprobavljiva većini građana Hrvatske, iz čijeg je proračuna, baš ovih dana otišla poveća suma novaca u Ukrajinu.

Hrvati imaju svojih briga, uvijek se nađe netko tko se pobrine da je stanje stalno napeto i da dodatno dijeli ljude. Bizaran incident sa spomenikom u Splitu, ali i još bizarniji istup gradonačelnika Vukovara.

Vukovarski gradonačelnik po uzoru na Plenkovića, koji je Hrvatsku podijelio na dva dijela, radi novu podjelu, on bi određivao tko smije, a tko ne smije doći u Vukovar., u kolonu sjećanja.

Penava rođen 1974 god. nije sudjelovao u ratu, njegov otac kao branitelj u Vukovaru dobio je stan 2014. godine, no prije nego je dobio stan, darovao je kćerki kuću smještenu na 560 kvadrata , kuću Penavi od 169 kvadrata, a majka Zdenka kuću na Visu, poklonila je sinu, nakon što su se ona i tata preselili državni stan od 75 kvadrata.

Ovih dana saznalo se da je Ante Penava vlasnik zemljišta po kojem će se graditi vukovarska zaobilaznica .

Otac Penava porijeklom je iz Posušja, a radio kao direktor u Borovu, u
najkritičnijem trenutku za Vukovar, nije bio u Vukovaru, sin Ivan išao je u školu u Zagrebu, punoljetstvo je dočekao u Zagrebu , bavio se veslanjem.

U Vukovar su se vratili poslije mirne reintegracije sin Ivan, u HDZ -e se upisao 2010 god.,a tri godine poslije već je bio kandidat za gradonačelnika, izgubio je od Sabe, koji je godinu dana kasnije, na ponovljenim izborima, izgubio od njega.

Vukovar je od proljeća 1991. pa do okupacije, branilo oko 2000 hrvatskih branitelja, od toga oko 1200 nije bilo iz Vukovara, stradalo je više od 2700 ljudi.,

Svojatanja Domovinskog rata je gruba izdaja svih stradalih u tom gradu, izdaja onih koji su primili Vukovarce koji su pobjegli iz Vukovara.

Penava je prešao crtu koju nije smio, Vukovar su branili svi hrvatski građani, imaju prava da vječno oplakuju svoje žrtve.

Hrvatska hitno treba zdravo misleće ljude u svojim oblicima vlasti, treba stranke koje se neće kititi zaslugama palih žrtava u Domovinskom ratu, koji se neće kititi domoljubljem, već rezultatima rada u obnovi i u ekonomiji.

Ne, vlastohlepne, nego radišne , pune znanja , spremne na težak posao sanacije štete, koju su napravili profiteri domoljublja.

Domoljublje se živi, radnim rezultatima, gradnji zajedništva, ljudi koji tako shvaćaju domoljublje, naći će put u budućnost, jer onaj tko hoće, nađe način da bude pravedno!

Dragica Trumbetaš