Zaleđeni u Ledenoj

KHL Sisak – SKHL Crvena Zvezda   2 : 7

KHL Sisak: Mrđenović, Raiha, Baždar, Bebek, Bezuk, Bujger, Čanić, Čavlović, Dill, Dobrić, Domitrović, Ikanović, Jarčov, Komljenović, Kralj, Krikšić, Ličina, Malenica, Polonijo, Puzić, Vragolović, Đerek. Vođa ekipe: Zamboni. Trener: Dejanović. Pomoćni trener: Gašljević.

SKHL Crvena Zvezda: Ranković, Ristić, Bradić, Dragović, Gvozdenović, Kravljanac, Leštarić, Mitrović, Mladenović K, Mladenović M, Novaković, Pchalin, Podunavac, Racić, Šaljić, Simić, Španjević, Vidović, Zwick, Đinđić. Vođa ekipe: Marković. Trener: Kosović

Strijelci za KHL Sisak: Dill 04′, Bebek 17′.

Strijelci za SKHL Crvena Zvezda: Španjević 05′, 33′, Novaković 11′, 26′, Mladenović 23′, Gvozdenović 31′, Leštaric 59′.

Gledatelja: 1500.

Sisak, 4. studenog 2023. – Današnja utakmica između KHL Sisak i SKHL Crvena Zvezda u IHL Ligi započela je podbacivanjem paka Nikoline Golomboš najmlađe seniorke s 19 godina prema rang listi Svjetske karate federacije među 10 najboljih karatistica svijeta. Nikolina zbog studija napušta Sisak i seli u Rijeku gdje nastavlja i svoju sportsku karijeru. Nikolini želimo puno sreće i uspjeha u životnim i sportskim izazovima koji su pred njom.

To podbacivanje paka bilo je večeras jedino što je istinski obradovalo dobro popunjenu Ledenu. Prva trećina utakmice završila je relativno zadovoljavajućom igrom i rezultatom 2:2. Neshvatljivo jeftino i naivno primljeni golovi  u prvi mah nisu „uništili“ igru domaće momčadi usprkos brojnim „ispadanjima“ i loše odigranim akcijama i u začetku a posebno u završetku. Zvezda je igrala svoju standardnu igru koju već i vrapci oko Ledene znaju s dugim, točnim pasovima Podunavca prema njihovim brzacima Španjeviću i Dragoviću ili dubokim iznošenjem paka u našu trećinu kada bi se ukazao prostor a krila bila zatvorena.

U drugu trećinu domaći su ušli kao neka nova potpuno izgubljena i ispuhana momčad primiviši brza 3 gola iz kontri kada su se napadač i naš vratar našli licem u lice a bekovi ostali negdje tamo daleko. I dok je Zvezda igrala svoj standard naši su se izgubljeno „vukli“ po ledu primivši do kraja druge trećine još jedan gol.

U treću trećinu domaći su ušli totalno rezignirana zaprijetivši samo u nekoliko navrata dok su igrači Zvezde kontrolirali utakmicu ne trošeći se previše i ne izlažući se eventualnim faulovima. Sedmi gol zabili su u samoj završnici totalno anemičnoj obrani domaćih.

Mnogobrojni gledatelji razočarano su požurili s tribina čudeći se beskrvnoj i bezvoljnoj igri. Dečke su ipak pozdravili na odlasku s leda koji su, možda, trebali bar proviriti iz svlačionice i vidjeti lica gledatelja dok se spuštaju niz stepenice Ledene. Ti navijači došli su tu gledati ih, navijati za njih i guštati u njihovoj igri za što su večeras bili uskraćeni. I ako spremni, kao i svi sportski fanovi, prihvatiti poraz ovako visok teško se oprašta znajući da rezultat ipak, na sreću, nije odraz kvalitete momčadi već voljnog momenta ili nečeg o čemu se moraju pobrinuti čelnici kluba.

Svejedno, vidimo se na slijedećoj utakmici, nadamo se pobjedi i dobroj igri, jer mi volimo svoj klub i svoj Sisak.

Foto: M. Gašljević