Za bolju Hrvatsku

Selo gori, “Baba” traži novce za frizuru, mogao bi se parafrazirati, u jednoj rečenici, jučerašnji istup Plenkovića.

Nakon što smo saznali da su državni obveznici platili 1,3 milijun € čovjeku, koji ne zna hrvatski, da riješi najveću financijsku prijetnju Hrvatskoj, a dokumentacija je na hrvatskom jeziku, premijer države nudi građanima da upišu trezorske zapise za koje garantira država.

Jedan čovjek može upisati 1000 zapisa po 963 € , može i internet bankarstvom, ali naknadu za prijenos novca platit će iznad 10 000 € . Jedan može uplatiti 963 000 €, a za godinu dana dobiti će okruglo, milijun.

Razliku će mu doplatiti porezni obveznici i svi oni koji plaćaju PDV. Nema nikakve kontrole porijekla imovine za one koji to mogu uplatiti, ni poreza na dobit koju će ostvariti.

Pozivu će se sigurno odazvati, bez ikakvog straha, direktor ZABE, on je prošle godine zaradio mjesečno 666 000 kuna potpuno legalno, oko 8 milijuna kuna, ukupno.

Zaradio je na naknadama koje hrvatski građani plaćaju kada žele podići svoj novac, ili na kamatama na kredite, za kupnju stana , auta , ili za liječenje, a ovaj sve to ima besplatno, uz ovu plaću.

Ako novce čuva doma, treba isprazniti mjesto u trezoru, jer bliži se kraj godine, a onda slijede bonusi, novo povećanje plaće, treba puno mjesta za to pospremiti, pa mu je poziv vlade, dobro došao.

Trezorske zapise može upisati i familija Lucić, ušparali su ne plaćajući svoje obaveze državi, a tek smo zaboravili da im je država otpisala poreznog duga oko 600 000 kuna , eto njih opet na vrhu tablice dužnika državi, no ovaj put u eurima.

Juniori Lucić duguju sada više od 350 000 eura najviše za porez i PDV. Jabuka ne pada daleko od stabla, stara je poslovica, sve dolazi iz familije koja je dobro potkovana iskustvom, tata je ispekao zanat u Saboru sad će svoja iskustva dijeliti u zatvoru, u kojeg ide, ne zbog utaje poreza, već zbog toga što je htio podmititi novinara da ne piše o tome.

Poznato je da su mnogi mafijaši u svijetu, “pali” zbog utaje poreza, kod nas je to riješeno tako, da dužnici za porez sjede u Saboru, dok im dug ne ode u zastaru.

Plenkovića je po povratku iz Granade, gdje se krio iza moćnika iz EU, kojima se dodvorava nudeći naš novac kojega nemamo, za donacije i usluge razminiranje i iskustvo u procesiranju ratnih zločinca, koje usput rečeno, nije riješio doma, nakon 30 godina od rata, dočekalo gadno iznenađenje.

Uhapšena mu je bliska suradnica za koju ima samo lijepe riječi, kakve je imao i za druge dvije bliske prijateljice koje su otklizale s one strane zakona. Iz dueta eto nama trio, Gabrijela& Josipa&Dijana, sve po Plenkiju, jako sposobne, s puno dobrih
djela iza sebe .

Je l’ gospođa Vican vrijedna i poštena građanka RH, Porezna uprava može riješiti u pola sata, zbrojiti ono što ima, zbrojiti ono što je zaradila, jedno s drugim usporediti i rezultat će biti uvijek točan.

No to se nitko ne usudi učiniti, jer je Josipa dala naslutiti da ima “crnu bilježnicu”. Kad je Josipa “pala” i kad se saznalo za namještanje polaganje državnog ispita, MUP je pronašao one koji još nisu položili, a bili su u obavezi polaganja i poslao ih je na polaganje.

58 državnih službenika MUP-a i 6 službenika zatvorskog sustava nisu položili državni ispit i dobili su otkaz Ugovora o radu. Otkaz slijedi nakon 3 pokušaja polaganja ispita.

Koliko ih je položilo uz pomoć Josipe i gospodina Čuline koji je bio istražitelj dok je Josipa bila Rimac,.piše u crnoj bilježnici koju čuva bivši istražitelj, a sada suprug Josipe.
Suprug ima pogodnost da ne mora svjedočiti protiv supruge .

U porukama koje su izmjenjivale “dvije Vlahinje” od posebnog povjerenja predsjednika vlade piše, da ako ništa ne uspije, Josipa zove AP., a u drugoj poruci koju dobiva Josipa, od stranke u sporu piše” “Čega se Josipa primi, bude riješeno”

Ključ rješenja hrvatskog problema, a to su “crne rupe” kroz koje curi novac poreznih obveznika, nalazi se u Poreznoj upravi, rješenje je jednostavno, provedivo odmah, iza kompjutora mora sjesti čovjek koji želi raditi u korist čitave zajednice. Matematičke operacije odradi kompjutor,
nema nikakve misterije u tome.

Umirovljenici danas u novinama imamo primjer gospođe, koja za 13 godina rada u Sloveniji prima mirovinu u iznosu od 387 €, a u Hrvatskoj za 27 godina 307 €, razlika u mirovini nije misteriji, već je u “crnoj rupi” koju rade kriminalci u Hrvatskoj, namješteni u raznim institucijama, zaposleni po stranačkoj pripadnosti, da bi čuvali kriminalno stečenu imovinu.

Na ovim izborima moramo glasati protiv “crnih rupa” koje se stvaraju u zaštiti države. U institucije staviti poštene ljude i novac će prestati puniti na račune onih, koji su financijski osigurali potomstvo do 23 stoljeća, s novcima hrvatskih poreznih obveznika.
Tko hoće nađe načina, a to su oni koji se usude reći:
@ hoćemo pravedno!

Dragica Trumbetaš