Foto: Sarkofag mumije Šepenun / izvor: Igor Krajcar/AMZ

U susret blagdanima Arheološki muzej u Zagrebu organizira radionice za odrasle OTKRIVANJE DREVNOG EGIPTA. Radionice namijenjene osobama od 16 godina starosti na više, održavat će se u tri termina četvrtkom u trajanju od sat vremena. Broj sudionika je ograničen, a cijena sudjelovanja iznosi 10 eura po radionici.

Polaznici radionica za odrasle Egipatska zbirka Arheološkog muzeja u Zagrebu, Igra Senet Egipatski bog Tot imat će priliku upoznati se s raznim temama poput egipatskih božanstva, vidjeti predmete iz Egipatske zbirke koja je još uvijek nedostupna javnosti zbog obnove muzeja, te zabaviti se starim igrama iz povijesti Staroga Egipta.

Termini radionica : 30. 11., 7. 12. i 14. 12. 2023., na prvom katu Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Više informacija i prijave: https://bit.ly/AMZotkrivanjeDrevnogEgipta 

Radionica za odrasle
EGIPATSKA ZBIRKA ARHEOLOŠKOG MUZEJA U ZAGREBU
četvrtak, 30. studenoga 2023. u 18 sati
Arheološki muzej u Zagrebu, Velika dvorana, 1. kat
Polaznici radionice imat će priliku vidjeti pojedine predmete iz Egipatske zbirke Arheološkog muzeja u Zagrebu koja je trenutno nedostupna javnosti zbog obnove muzeja, te saznati zanimljivosti iz njihove originalne i moderne povijesti.
Tijekom radionice polaznici će kroz diskusiju raspravljati o raznim temama poput postavljanja staroegipatskih izložbi, istraživanja, virtualnog sadržaja i slično.

Radionica za odrasle
IGRA SENET
četvrtak, 7. prosinca 2023. u 18 sati
Arheološki muzej u Zagrebu, Velika dvorana, 1. kat
Staroegipatska igra Senet smatra se jednom od najstarijih društvenih igara na svijetu. Polaznici će saznati povijest, mitologiju i vjerovanja iza same igre Senet te će u konačnici moći i sami je zaigrati. Igra je to za zabavu ili za osiguravanje prolaska na drugi život? Odluku prepuštamo sudionicima.

Radionica za odrasle
EGIPATSKI BOG TOT
četvrtak, 14. prosinca 2023. u 18 sati
Arheološki muzej u Zagrebu
Velika dvorana, 1. kat
Polaznici radionice imat će priliku vidjeti pojedine predmete iz Egipatske zbirke Arheološkog muzeja u Zagrebu koja je trenutno nedostupna javnosti, a koji predstavljaju egipatskog boga Tota. Bog je to pisma i mudrosti, božanski pisar, vizir bogova, bio je jedan na najznačajnijih božanstava u mitologiji faraonskog Egipta te je kao takav ostavio dubok trag i u materijalnim ostatcima, vidljivima u raznim muzejima.

Više informacija i prijava na: https://bit.ly/AMZotkrivanjeDrevnogEgipta