15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Nova kuhinja i kotlovnica u Domu za starije osobe Sisak

Priopćenje SMŽ:

Sisak, 12. travnja 2024. – sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, posjetio je Dom za starije osobe Sisak u kojem su završeni značajni radovi.

„Nastavljamo s ulaganjima u infrastrukturu i opremu, s ciljem što kvalitetnije skrbi za naše starije sugrađane. Jučer smo bili u Glini, na zadnjoj etaži Doma zdravlja uredili smo i opremili prostor za 24 korisnika. Na taj način smo oslobodili prostor na trećem katu Doma za starije osobe Glina za Odjel za Alzheimerove i druge demencije. Danas smo u Sisku posjetili novouređenu kuhinju, nabavili smo novu opremu, proširili kuhinju, obzirom planiramo povećati broj obroka koje ćemo dostavljati kroz projekt Pomoć u kući, kao izvaninstituciju. Isto tako, u ovoj matičnoj kući Doma za starije osobe Sisak, u budućnosti ćemo pripremati obroke koje ćemo voziti u novu zgradu u Capragu* (*četvrt u Sisku), obzirom smo počeli radove na izgradnji te zgrade, za otprilike 80 do 100 korisnika,“ rekao je župan Celjak.

Obzirom se Dom za starije osobe Sisak grijao preko Športsko-rekreacijskog centra, koji je enormno povećao cijenu, Županija je uložila sredstva u novu kotlovnicu, radovi su na njoj financirani iz Županijskog proračuna, rekao je župan Ivan Celjak: „Primjerice, samo u prosincu smo imali račun od 23 000 €. Upravo su to razlozi zbog kojih smo ugradili novu kotlovnicu, koja će biti spojena na plin i na taj način ćemo smanjiti račune za grijanje,“ pa će tako ostati više sredstava za ulaganje u realiziranje još kvalitetnijih uvjeta skrbi za naše najstarije sugrađane, zaključio je Celjak.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles