15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

U Sisku održan Street Food Festival

Priopćenje SMŽ:

Uspješno organiziran 4. Street Food Festival u Sisku

Sisak, 12. travnja 2024. – Brojni Siščani i njihovi gosti posjetili su danas Street Food Festival koji se održava u Sisku na pješačkoj zoni. Festival su i ove godine uspješno organizirali Sisačko-moslavačka županija, Turistička zajednica SMŽ i Udruženje obrtnika SMŽ.

Street Food Festival posjetio je i župan Ivan Celjak koji je zajedno s predsjednikom Hrvatske obrtničke komore Daliborom Kratohvilom i predsjednicom Obrtničke komore SMŽ Ivankom Čačić obišao štandove i uvjerio se u raznovrsnu ponudu Festivala.

Sjajan dan danas u Sisku gdje smo organizirali Obrtnički sajam i Street Food Festival i tako spojili obrtništvo i gastronomiju. Od jutra su ovdje na štandovima naši obrtnici koji su pokazali svoje proizvode.  I ove godine svi posjetitelji mogu kušati neka od tradicijskih jela Banovine, Moslavine i Posavine, ali i drugih dijelova Hrvatske na Stret Food Festivalu kojeg organiziramo uspješno već četvrti put“, rekao je župan Celjak.

Posna juha, juha od buče, varivo od kisele repe, krpice sa zeljem, vanjkuši sa špekom, krvavice sa zeljem, trganci s vrhnjem, bijeli žganci s prepečenim vrhnjem, posavski lonac, kukuruzna bazlamača, šufnudle, tradicijska su jela Banovine, Moslavine i Posavine, a neka od njih mogla su se kušati i na današnjem Festivalu.

Osim što je predstavljena eno i gastro ponuda Sisačko-moslavačke županije, posjetitelji su imali priliku degustirati autohtona jela iz raznih krajeva Hrvatske, jer su gosti na Festivalu bili obrtnici iz gotovo cijele Hrvatske.

U sklopu Street Food Festivala održan je i Obrtnički sajam, a na štandovima obrtnika mogli su se kupiti razni proizvodi, od suvenira, igračaka, rukotvorina do meda, bučinog ulja i ostalih proizvoda. Nisu izostavljeni ni najmlađi za koje je organiziran zanimljiv dječji program. U večernjim satima bit će održan koncert Lidije Bačić.

Fotografije: izvor SMŽ

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles