15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Dan sporta u općini Gvozd

Priopćenje SMŽ:

Velike investicije na području općine Gvozd u obrazovanje, sport i stambenu infrastrukturu

Općina Gvozd, 15. travnja 2024. – sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio općinu Gvozd. Boravak je počeo posjetom Osnovnoj školi Gvozd, na čijim je sportskim igralištima, projektu Sisačko-moslavačke županije, organiziran Dan sporta.

Drago nam je što vidimo igrališta puna djece, koja uživaju igrajući nogomet, košarku i odbojku na tri igrališta koja smo napravili ovdje u Osnovnoj školi Gvozd. Ova igrališta koriste ne samo učenice i učenici za vrijeme održavanja nastave, već isto tako djeca i svi zainteresirani i kada nema škole. Stvarno je prekrasno vidjeti kako Gvozd živi, kako ima velik broj djece na igralištu. Naravno, svima želimo puno sreće u natjecanjima i da se ne ozlijede, jer ovdje nije najvažnija pobjeda, važno je druženje“, rekao je u ovoj prigodi župan Ivan Celjak.

Investicija izgradnje tri igrališta vrijedna je oko 230 000 €. Ovo je još jedno ulaganje Sisačko-moslavačke županije u obrazovanje i sport s ciljem da svim školama osigura najbolje moguće uvjete za održavanje nastave. Igrališta, istaknuo je župan Celjak, nisu namijenjena samo školskoj djeci, nego svim građanima koji se u kvalitetnim uvjetima žele baviti sportom i rekreacijom.

Novouređenim igralištem zadovoljan je i ravnatelj OŠ Gvozd Natko Rupčić koji ističe kako su ova igrališta postala centrom društvenih zbivanja i okupljanja mladih.

Imamo rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište. U suradnji s Općinom Gvozd uređena je i pristupna cesta i parkiralište. Osim za vrijeme škole, ovdje se i vikendima okupljaju djeca, a imamo i amaterski odbojkaški klub koji ovdje trenira“, istaknuo je ravnatelj Rupčić.

Osnovna škola Gvozd broji 83 učenika, 38 djelatnika, a pri školi je i dječji vrtić s 19 polaznika.

U lipnju se očekuje dovršetak gradnje dviju zgrada s 26 stanova

Župan Ivan Celjak, zajedno s državnim tajnikom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagojem Orlićem i načelnikom Općine Gvozd Milanom Vrgom, je obišao i gradilište dviju višestambenih zgrada u općini Gvozd.

U lipnju očekujemo završetak izgradnje i opremanje dviju zgrada, koje zajednički radimo na području Gvozda. Gvozd će dobiti 26 novih stanova, siguran sam, na zadovoljstvo svih stanovnika, osobito onih koji će živjeti u ovim zgradama. Moramo reći i da će najam biti povlašten, 7 centi po kvadratu, što je zaista izvrsno. Na ovaj način obogaćujemo i Gvozd i kvalitetu života ovdje u Gvozdu“, rekao je župan Celjak.

Načelnik Općine Gvozd Milan Vrga ističe kako je ovo velika investicija na području općine Gvozd i kako će izgradnja ovih stanova poboljšati standard života u općini. „Stanovi će biti luksuzno uređeni i povoljni za najam“, rekao je načelnik Vrga.

Ove dvije zgrade, s ukupno 26 stanova, ukupne su vrijednosti investicije oko 3,3 milijuna €“, rekao je državni tajnik Domagoj Orlić i naglasio kako su ove zgrade dio programa izgradnje 20 višestambenih zgrada na potpomognutom području Sisačko-moslavačke županije, čija je ukupna vrijednost oko 46 milijuna €.

Uz ovih 20 zgrada, od kojih je 12 već završeno, Vlada RH donijela je odluku o gradnji još 36 zgrada na području Sisačko-moslavačke županije, što ukupno daje skoro 1 000 novih stanova“, zaključio je državni tajnik Orlić.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles