Sisački hokejaši postali prvaci Hrvatske

0
Foto: M. Gašljević

„Vitezovi“ prvaci Hrvatske!!!!

Sisak, 5. travnja 2024. – KHL Sisak pobijedio je KHL Medveščak Admiral i u trećoj utakmici finala za Prvenstvo Hrvatske u hokeju na ledu postavši tako po drugi put prvak Hrvatske u hokeju na ledu.

Sinoćnju utakmicu u Sisku, koju je dobio KHL Sisak rezultatom 5:4, obilježila je napetost zbog velikog pritiska važnosti utakmice i za jednu i za drugu momčad. Pobjeda „Vitezova“ (sisačke momčadi) u ovoj utakmici značila bi da KHL Sisak postaje prvak Hrvatske te bi to ujedno bio svršetak finalnog razigravanja, što je, pak, bio psihološki teret za „Medvjede“.

Na žalost i u ovom razigravanju vidjeli smo i navikli se na svakakve nepodopštine da bi se KHL Sisak spriječio u osvajanju Prvenstva. I ova utakmica, na žalost, nije mogla započeti bez „podmetanja“. Naime, petnaestak minuta prije početka utakmice Savez je obavijestio KHL Sisak da je važan igrač Vitezova Vukadin kažnjen jednom utakmicom neigranja zbog prekršaja na utakmici koja je igrana u utorak u Zagrebu. Lijepo je da Savez radi i u večernjim satima ali nije lijepo da se takve obavijesti, ne znamo na koji način donijete, šalju tik pred utakmicu, a posebno čudi jednostranost onog tko je donio takvu odluku jer za istu kaznu igrač Medveščaka Šijan nije izuzet iz utakmice.

Utakmica je, na sreću, bila dosta korektna usprkos, kako kazah, nervozi i napetosti u igri obje momčadi. Vitezove su u utakmici suvereno vodili iskusni i smireni igrači Puzić, Čanić, Jarčov, Dill, Kaneat i Galvin te danas odlični Dobrić koji se je „raspucao“.

Nakon što su poveli s 5:2 Vitezovi su dobili u trećoj trećini neku posebnu „tremu“, kako reče trener Šakić, „nikako ih nismo uspjeli smiriti“.  Medveščak je u tih nekoliko minuta nakon neshvatljivih pogrešaka domaćih igrača smanjio na opasnih 5:4. Taj rezultat je nekako malo trgnuo domaće koji su utakmicu „smirili“ i priveli je kraju s tim pobjedničkim rezultatom.

Približno 2000 gledatelja cijelu je utakmicu zdušno navijalo bodreći svoje Vitezove. Raduje činjenica da usprkos važnosti utakmice nije bilo niti najmanjeg incidenta da bi gledalište „zakipjelo“ zadnjom trubom na utakmici i hokejaškoj sezoni 2023/24. koju su sisački hokejaši suvereno osvojili.

Podjelom odličja i pobjedničkog pehara Prvaka Hrvatske u hokeju na ledu za sezonu 2023/24 dio gledatelja spustio se na led slaveći sa svojim ljubimcima ovaj veliki i značajan trofej za sisački sport i sam grad Sisak. Na ledu su, čak, zasvirali i tamburaši da bi se tulum nastavio, najprije, bakljadom i vatrometom pred Ledenom, a onda je „glavu ulogu“ preuzeo „Rusvaj“ zabavljajući igrače i navijače glazbenim hitovima rasplesavši razdragane i ponosne sudionike ovog velikog događaja.

Ako ste sinoć nad Siskom primijetili vatromet, a u sitne sate čuli kako se pjeva ulicama, ovo je bio razlog tome:

KHL Sisak je Prvak Hrvatske u hokeju na ledu!

Čestitamo „Vitezovima“ i zahvaljujemo im na trudu i radosti koju su tim trudom polučili svim sisačkim ljubiteljima sporta.

Marjan Gašljević