15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Uređena zadnja, dosad nekorištena, etaža sisačke Gimnazije

Priopćenje SMŽ:

Uređena zadnja etaža Gimnazije Sisak – dodana vrijednost ovoj obrazovnoj ustanovi

Sisak, 10. travnja 2024. – U Gimnaziji Sisak završeni su radovi uređenja zadnje etaže koja nikada prije nije bila korištena.

Novouređeni prostor danas je zajedno s djelatnicima škole obišao sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. Ukupna površina ovoga prostora iznosi 570 m2, a u njemu su smješteni uredi, zbornica, 5 učionica, čajna kuhinja, sanitarni čvorovi, arhiva škole i spremište.

Radovi uređenja zadnje etaže Gimnazije Sisak, koja je sada potpuno u funkciji, financirani su sredstvima iz donacije PBZ banke. Ovo je dodana vrijednost našoj Gimnaziji, našim učenicama i učenicima jer smo na ovaj način omogućili pohađanje nastave u jednoj smjeni“, izjavio je župan Ivan Celjak.

Opremu i namještaj za zadnju etažu financirala je Sisačko-moslavačka županija.

Početkom ove školske godine učenici se vratili u obnovljenu zgradu škole

Sisačko-moslavačka županija provela je cjelovitu obnovu Gimnazije Sisak, a vrijednost radova iznosila je 6,2 milijuna EUR s PDV-om.  

Uspješno smo vratili učenike u njihovu  zgradu na početku ove školske godine. Cijelu zgradu smo obnovili sredstvima Fonda solidarnosti EU“, rekao je župan.

Današnjim obilaskom župan Celjak obišao je i završne radove uređenja vanjskog sportskog igrališta.

Trenutno se nanosi zadnji sloj boje na igralište Gimnazije i kada se boja osuši, postavljaju se trake. Očekujemo da će igralište biti završeno i u punoj funkciji za desetak dana“, rekao je župan.

Sisačko-moslavačka županija obnovila i izgradila 20 škola

Sisačko-moslavačka županija u posljednje dvije i pol godine obnovila je 17 škola, izgradila 3 nove škole i prvi učenički dom na području grada Siska. Kontinuirano se ulaže u infrastrukturu i opremu škola na području čitave županije.

U Srednjoj školi Tina Ujevića Kutina imamo učenice i učenike koji su postigli fantastičan rezultat i plasirali se na svjetsko prvenstvo u robotici koje će se održati na Floridi. Sisačko-moslavačka županija osigurala je preko 26.000,00 eura za njihovo putovanje. Posjetili smo danas i našu Tehničku školu Kutina za koju smo u zadnjih desetak dana kupili opremu koja je potrebna za održavanje nastave u vrijednosti više od 36.000,00 eura. Ulažemo u naše škole na području Moslavine, Siska i Banovine, a osobito u dijelovima županije koje su više stradale u potresu. Tu imamo najbolje uvjete u Hrvatskoj što se tiče infrastrukture, a infrastrukturu prati i nova oprema“, rekao je župan.

Župan Ivan Celjak naglasio je kako Sisačko-moslavačka županija u svim objektima koje gradi i obnavlja, pa tako i u obrazovnim ustanovama, posebno skrbi o osobama s invaliditetom.

U svim našim objektima koje smo obnovili i izgradili osigurali smo pristup i kretanje osobama s invaliditetom što je osobito važno. Gimnazija Sisak dobila je novo dizalo te su sanitarni čvorovi u potpunosti prilagođeni osobama s invaliditetom“, zaključio je župan.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles