15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

HGSS stanica Novska od županije dobiva sredstva za nabavu opreme

Priopćenje SMŽ:

Pravo vrijeme za pomoć županije u opremanju Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Novska

Sisak,  12. travnja 2024. – sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom HGSS stanice Novska Branislavom Grubićem potpisao sporazum kojim se utvrđuje postojanje zajedničkog interesa za djelovanje HGSS stanice Novska i uređuju načini i uvjeti financiranja u 2024. godini.

„Naše operativne snage su se pokazale zaista izvrsnima, osobito u posljednjih nekoliko godina, kad govorimo o sanaciji posljedica potresa, odnosno spašavanja ljudskih života i imovine. Pogotovo Hrvatska gorska služba spašavanja Novska i znamo da je potrebno imati kvalitetnu opremu, kako bi se moglo kvalitetno i na vrijeme djelovati, stoga smo, u dogovoru s HGSS-om ove godine povećali iznos, sa 6 000 na otprilike 34 000 €,“ sve u cilju nabavljanja što kvalitetnije opreme, osobito opremu koja će im pomoći u spašavanju u vodi, rekao je župan Ivan Celjak. Radi se o motornom čamcu, prikolici i osobnoj opremi za te potrebe.

Stanica Novska je nedavno obilježila 15 godina djelovanja, tako da je ova financijska potpora Sisačko-moslavačke županije došla kao rođendanski poklon, rekao je Branislav Grubić: „U tih 15 godina, naši članovi su prošli dugi niz obuka. Sudjelujemo najviše na području SMŽ, koje je naš teritorij, a pomažemo i drugima.“

Oprema koju imaju jednostavno je kroz sve te godine dotrajala i definitivno je pravo vrijeme za kvalitetnu zamjenu. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles