15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji: Dva dana Sajma u dvorištu hrama Sv. Spiridona Čudotvorca – Uz ovu crkvu gradit će se multifunkcionalni Srpski kulturni centar

Novinar: Antun Petračić,

Fotografije: A. Petračić i facebook SNV, Zagreb

Srpska pravoslavna parohija Petrinje pozvala je sve sugrađane na svoju tradicionalnu akciju pomaganja, darivanja i okupljanja u utorak 23. travnja i ponovo u subotu 27. ovog mjeseca.

Ta dva dana prijepodne, u dvorištu hrama sv. Spiridona Čudotvorca održat će se sajmovi besplatne podijele rabljene i nove robe, uz druženje ljudi, a dio su stalne aktivnosti paroha, protojereja Saše Umičevića u pomaganju, darivanju, humanosti i čovječnosti za svoje vjernike, kao  i ostale građane.

Više puta do sada petrinjski paroh, znan kao veliki humanitarac i stalni dobrotvor, obilazio je, donosio i raznim vrstama i načinima pomogao petrinjske ustanove, najčešće korisnike Doma za starije i nemoćne osobe i Doma za odrasle osobe, pacijente Bolnice Petrinja, te mališane iz Dječjeg sela Lekenik.

Otvorenog srca i pune solidarnosti, i sada Saša Umičević poziva Petrinjce na dvodnevni travanjski sajam dobrote.

Istovremeno, iz Srpskog narodnog vijeća Zagreb uoči ovog vikenda za Petrinju je stigla vrlo važna i značajna najava. Istočni dio središnjeg gradskog Trga hrvatskih branitelja, parcela uz prolaz prema Domu umirovljenika, već ovog ljeta postat će veliko gradilište: naš grad dobit će novosagrađeni Srpski kulturni centar.

Priopćenje SNV iz Zagreba:

[Srpski kulturni centar (SKC) Petrinja]

Dragi naši,

Ponukani specifičnim potrebama naše zajednice u Petrinji i manjkom društvenih sadržaja, odlučili smo izgraditi multifunkcionalni prostor od 1.100 m2 za kulturna, društvena, politička, poslovna i ostala dešavanja.

Raduje nas jer će SKC Petrinja imati polivalentnu dvoranu, salu za sastanke, uredski prostori, galeriju, book caffe na krovnoj terasi, kao i dnevni boravak za djecu. To će biti zgrada koja spaja svjetovno i duhovno, objekt koji dijeli dah sa pravoslavnim hramom Sv. Spiridona sa jedne strane, dok se sa druge strane prepoznaje glavni gradski trg.

Početak izgradnje planira se za jun/ jul ove godine.

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles