15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Petrinjske mažoretkinje su dvostruke državne prvakinje!

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno bio i kvalifikacijski turnir na kojem se 26 timova i čak 1000 natjecatelja borilo za kvalifikacije na Europsko i Svjetsko prvenstvo koja se održavaju u Češkoj, odnosno u Južnoafričkoj republici. Uz državni turnir, dio natjecanja je bio otvorenog tipa, Grand Prix mažoret sporta, na kojem smo također sudjelovale i osvojile odličja.

Petrinjske mažoretkinje na ovo prvenstvo putovale su u nikad jačem sastavu: čak 40 djevojaka u 4 dobna uzrasta predstavljalo je Petrinju! Ogroman rad i trud se isplatio: kući smo donijele dvije titule državnih prvakinja, a medaljom su okrunjene sve naše koreografije na državnom turniru! Samim time, uspjeli smo izboriti kvalifikacije za najprestižnija natjecanja, o čemu ćemo izvijestiti nakon objave službenih rezultata kvalifikacija. Veselimo se Europskom prvenstvu u Češkoj u gradu Liberecu početkom srpnja, kao i Svjetskom prvenstvu u rujnu u Južnoafričkoj republici. Oba prvenstva organizira Majorette-sport World Federation (MWF), krovna federacija koja okuplja mažoret timove na 4 kontinenta.

Trenerice su neopisivo ponosne na sve djevojčice i djevojke koje su svih ovih mjeseci marljivo trenirale i predstavile se u najboljem izdanju na ovom natjecanju. Nakon nekoliko dana odmora, krećemo u pripreme za daljnji tijek sezone, a uskoro ćemo gostovati i na nekoliko manifestacija u Petrinji kako bismo i našim sugrađanima predstavili naše sjajne koreografije.

Rezultati SMPTH 42. Državnog turnira:

1. mjesto – Kadeti defile štap – titula državnih prvakinja!
1. mjesto – Djeca velika formacija štap – titula državnih prvakinja!
2. mjesto – Kadeti classic štap
3. mjesto – Kadeti velika formacija pom pon
3. mjesto – Juniori velika formacija štap

Rezultati Grand Prix:

2. mjesto – Djeca mini formacija štap
2. mjesto – Djeca mini formacija pom pon
2. mjesto – Seniori solo mace – Ema Ćosić

Milana Rajić

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles