15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Skupljam lajkove

Jednom sam zgodom bio na konferenciji u Parizu. Konferencija je bila u samom centru grada  čitava 3 dana. Treći dan mi je već bilo dosta hotela pa sam odlučio izaći na ulicu i malo prošetati da protegnem noge. U ulici gdje je bio moj hotel je drvored, a na pločniku su još stavili neke sanduke s čempresima. Hodam ja tako tom ulicom i vidim na jednom čempresu žutu kravatu. Netko ju je tamo bacio. Izgledala je dosta dobro pa sam je uzeo. Bila je friške žute boje i na kravati je bio onaj pas iz crtanog filma koji se zove Snoopy.

Donesem ja tu kravatu kući, a moja golubica se na mene naljuti. Kaže mi: “Pa jesi li ti normalan? Skupljaš otpad po Parizu kao da si neki klošar.” Nakon nekog vremena se dogovorimo da odnesem tu kravatu u kemijsku čistionu da je lijepo očiste iako nije bila prljava. Kasnije se ispostavilo da je ta kravata pravi magnet za cure. Upravo zato je volim nositi na konferencije jer kad god se zaustavim na nekom štandu da nešto upitam i ako je tamo kakva cura, odmah mi ona daje komplimente za kravatu i sva se rastopi kad vidi tog slinavog đukca koji se zove Snoopy. O, kako lijepa kravata! O, Snoopy! Ja obožavam Snoopya!

U Detroitu isto tako. Zavežem si ja svoju žutu Snoopy kravatu i odem na konferenciju. Naletim na našu sekretaricu Carol (zgodna plavuša iz Irske) i kažem joj: “Carol, danas idem skupljati lajkove.” Objasnim joj situaciju o reakciji cura i ispričam priču o kravati. Nakon toga odem među ljude. Kao što znate, moj posao je da pričam s ljudima i stvaram kontakte. U stvari, plaćen sam da blebećem. Nakon par sati opet naletim na Carol i pokažem joj 6 prsta (što znači da sam sakupio već 6 lajkova). Ona puca od smijeha.  Sat kasnije sam uspio sakupiti 10 lajkova. To znači da mi je već 10 cura reklo kako imam suprekravatu i da obožavaju Snoopya.

Od onoga – lijepa kravata do Snoopya -O, ja obožavam Snoopya! O, Snoopy, Snoopy je moj idol! itd.

Deset lajkova je puno  jer se radi o konferenciji gdje je u pitanju tehnika i gdje su uglavnom inženjeri muškog roda. Inženjeri ne daju komplimente jer nisu naučili na to kad se uglavnom druže s drugim inženjerima. 

Sljedeći dan sam odlučio staviti još i moj kaubojski šešir i  tako hodati po sajmu. Bio sam jedini s kaubojskim šeširom ali to Amerikancima nije čudno. Oni su naučeni na kaubojski šešir. Vjerojatno sam zbog toga uspio dobiti samo dva lajka za šešir. To nije važno. Važno je da me ne zaborave i da im ostanem u sjećanju kao onaj tip sa Snoopy kravatom i kaubojskim šeširom.

  By Marijan Jozić

Sajam u Detroitu

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles