Predstava „Venera u krznu“ – Tespian teatar

0

Prošlotjedna premijera predstave „Venera u krznu“ doživjela je veliki interes publike u Studiu Chekhov, gdje se tražila ulaznica više. Intrigantna duodrama s Tonkom Mršić i Viborom Krekovićem u glavnim ulogama, istražuje kompleksnost ljudskih odnosa, njihovu seksualnost, težnju za dominacijom ili podčinjavanjem, te labilnost identiteta. Režiju potpisuje spomenuti dvojac, potičući publiku svojim redateljskim pothvatom na propitivanje vlastite pozicije moći unutar odnosa.

Radnja „Venere u krznu“ vrti se oko Thomasa, redatelja koji je u potrazi za glumicom koja će utjeloviti lik Venere u njegovoj predstavi. U potrazi za savršenom glumicom, već je s preman odustati kad upoznaje Vandu, tajanstvenu i privlačnu ženu koja na prvi pogled ne ispunjava sve kriterije. Međutim, kako se radnja razvija, otkrivamo da je Vanda mnogo više no što se očekuje od glumice…

Pridružite se reprizama predstave Venera u krznu u produkciji Tespian Teatra već ovog petka i subote u Studio Chekov, Gajeva 10, Zagreb s početkom u 20.00 sati i otkrijte kako kroz niz iznenađujućih obrata i suptilnih manipulacija, Vanda preuzima kontrolu nad situacijom i nad Thomasom. Kako se Thomas sve dublje upušta u njene igre moći, suočavajući se s vlastitim željama i granicama, njihov odnos postaje složeniji. Ako ne možete pogledati predstavu ovaj tjedan, imajte na umu da će se predstava održavati svakog petka i subote u 20.00 sati sve do 18. svibnja 2024.

Autorski tim obuhvaća:

Glavne uloge tumače Tonka Mršić i Vibor Kreković, koji također potpisuju režiju.

Asistent režije je Dominik Rački.

Tekst je djelo Davida Ivesa, a prijevod je napravio Vibor Kreković.

Za oblikovanje svjetla zadužen je Endi Krakić.

Grafički dizajn potpisuje Ana Zidar Brkić.

Fotografiju za plakat osmislio je Lovro Buva.

Glazbu je stvorio Luka Lemo.

Dodatne informacije na www.tespianteatar.hr