15 C
Petrinja
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Besplatna radionica „Crtam i grickam“ u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Arheološkom muzeju u Zagrebu

U subotu, 18. svibnja 2024. godine s početkom u 11 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se besplatna radionica „CRTAM I GRICKAM“ namijenjena djeci od 7 do 12 godina.

Na radionici će sudionici naučiti zašto je važno crtati arheološke predmete, koje će i sami nacrtati. Ova radionica ima i malu slatku tajnu koju će otkriti samo sudionici radionice.

Sudjelovanje na radionici i ulaz u muzej je besplatan, a zbog ograničenog broja mjesta sudjelovanje treba najaviti na mail amz.edukacija@amz.hr

Arheološki muzej u Zagrebu organizira radionicu „CRTAM I GRICKAM“ u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.  Međunarodni savjet muzeja (ICOM) sa sjedištem u Parizu ovogodišnjom temom Međunarodnog dana muzeja „Muzeji za edukaciju i istraživanje“ želi istaknuti značaj muzeja kao dinamičnih obrazovnih ustanova koje gaje i potiču učenje, otkrivanje i razumijevanje. Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja prilika je da se ukaže na potencijal baštinskih ustanova u pružanju sveobuhvatnog edukativnog iskustva s ciljem podizanja svijesti o važnosti osiguravanja jednakog pristupa kvalitetnom obrazovanju, razvijanja inkluzivnog demokratskog društva kao temelja za gradnju održive budućnosti koja podrazumijeva i racionalno gospodarenje prirodnim resursima.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles