36 C
Petrinja
Saturday, July 13, 2024
spot_img

„Petrovo – slavlje kutinsko“ uz bogat program i besplatne koncerte velikih glazbenih zvijezda Joleta i Nine Badrić!

Obilježavanje Dana grada Kutine – „Petrovo – slavlje kutinsko“ trajat će od 21. do 30. lipnja, a centralni dan, 29. lipanj, u znaku je obilježavanja 187 godina od kako je stekla pravo sajmovanja.

Obilježavanje Dana Grad Kutine ‘’Petrovo – slavlje kutinsko’’ povezano je sa blagdanom sv. Petra i Pavla. Prije 187 godina (3.3.1837.) Kutina je dobila status trgovišta. Uz blagdan sv. Petra i Pavla (29.lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti i kutinskog života traje od crkvenog brega do središta grada. Vremena se mijenjaju, sadržaji preoblikuju, ali vedrina Pučkog okupljanja ostaje.

Centralna događanja u sklopu Petrova – slavlja kutinskog su koncerti Joleta i Nine Badrić. Desetodnevna proslava ove se godine održava od 21. do 30. lipnja.  Glazbeni koncerti, kazališne predstave i radionice, nogometni i košarkaški turnir dio su prvog dijela bogatog programa. Mladi će se moći okušati u društvenim igrama, a nešto stariji u PUB kvizu.

Isti dan popodne (28.6.) će biti u znaku edukativnih aktivnosti na temu ekološke osviještenosti, a besplatno se mogu posjetiti Muzej Moslavine i Galerija Muzeja. Uz nastupe zborova, predstavit će se tradicijskih zanati, mogu se obići brojni štandovi s raznolikom ponudom rukotvorina, a od 18:30 sati prezentirat će se moslavačka kuhinja pod nazivom „Moslavina za stolom“.

Večer započinje Susretom u pjesmi, a nastavlja se velikim zajedničkim kolom Petrovskim folklornim susretima, nakon kojih slijedi glazbeni nastup TS Ambar koji će posjetitelje pripremiti za ples jer na pozornicu u 22 sata stiže legendarni zabavljač Jole.

Brojne sportske aktivnosti poput turnira u kuglanju, tenisu, kickboxingu, vaterpolu te igre bez granica – štafetne igre, odbojka s ručnicima i graničar, rezervirane su za subotu 29. lipnja, a održavaju se u okviru Kutinskog dana sporta. U 18:30 sati počinje dječja utrka „5 za Petrovo“ na kojoj se očekuje preko 100 sudionika. Kutinski dan sporta nastavlja se i u nedjelju 30. lipnja.

Predvečer će se sa svojim nastupima predstaviti plesne skupine i Mažoretkinje grada Kutine, a SuperCover Band zagrijat će atmosferu za veliki koncert Nine Badrić. Petrovo – Dan grada Kutine se održava u organizaciji Grada Kutine, Turističke zajednice grada Kutine i Grada Kutine uz suradnju ustanova, udruga, zajednica i trgovačkih društava grada Kutine.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles