35 C
Petrinja
Saturday, July 13, 2024
spot_img

Završna konferencija projekta “Topusko pametni termalni grad”

U petak, 21. lipnja 2024. godine s početkom u 11 sati, u restoranu “Petrova gora”, Lječilišta Topusko održat će se završna Konferencija projekta “Topusko pametni termalni grad”.

Na Konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta TopThermalCity i iskustva u kaskadnom korištenju geotermalne energije i vode u Topuskom, prezentacija islandskog poduzeća EFLA o korištenju geotermalne energije na Islandu i panel kojeg će moderirati dr.sc. Tomislav Pukšec.

U uvodnom dijelu obratit će se:

  • Ivan Celjak, Župan Sisačko-moslavačke županije i predstavnik vlasnika Lječilišta Topusko (ili predstavnik)
  • Domagoj Mosler, ravnatelj Lječilišta Topusko i direktor društva TOP-TERME d.o.o.
  • Helge Klouman Marstrander, predstavnik Veleposlanstva Kraljevine Norveške
  • Ivica Kuzmić, načelnik Općine Topusko

Događaj se organizira u sklopu projekta “Topusko pametni termalni grad” koji je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.-2021. u iznosu od 604.149,03 EUR, uz nacionalno sufinanciranje RH u iznosu od 421.485,80 EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa “Energija i klimatske promjene”.

Nositelj projekta je Lječilište Topusko, a projektni partneri su društvo TOP-TERME d.o.o. te poduzeće EFLA s Islanda.

Cilj projekta bila je izrada tehničke dokumentacije za proširenje toplovodne mreže, povećanje broja korisnika te veća iskorištenost geotermalne vode kao obnovljivog izvora energije. Projektom je omogućena sigurna opskrba i veća energetska učinkovitost korištenja geotermalne vode u svrhu balneoterapije i punjenja bazena, grijanja prostora i potrošnje tople vode.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles