36 C
Petrinja
Saturday, July 13, 2024
spot_img

Potpredsjednik Vlade, ministar Bačić u Majuru i Hrvatskoj Kostajnici

Priopćenje SMŽ:

Majur, Hrvatska Kostajnica, 25. lipnja 2024. – potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima je posjetio općinu Majur i grad Hrvatsku Kostajnicu. Posjet, koji je pratio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić, počeo je radnim sastankom s načelnicom općine Klementinom Karanović u prostoru Općine Majur.

U naselju Mračaj, ministar Bačić je obišao obitelj Stojaković, kojoj je izgrađena zamjenska obiteljska kuća.

U Hrvatskoj Kostajnici posjet je obuhvatio i obilazak obitelji Vučinić, kojoj je također izgrađena zamjenska obiteljska kuća.

U nastavku boravka je uslijedila svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju višestambene građevine s 19 stambenih jedinica, ukupne planirane vrijednosti, s uređenjem okoliša  i infrastrukture, oko 2,8 milijuna €.

Kamen temeljac položili su potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, ravnatelj Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov, državni tajnik Domagoj Orlić, zamjenik župana Mihael Jurić i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

Intenzivna gradnja na području Sisačko-moslavačke županije – produkt dobre suradnje s Vladom RH

Gradonačelnik Bišćan zahvalio je Vladi RH, ministru Bačiću i Sisačko-moslavačkoj županiji na pomoći u razvoju projekata i osiguravanju sredstava za njihovu provedbu. Projekti u 2023. godini su realizirani u iznosu od 28 proračuna Hrvatske Kostajnice, rekao je.

Zamjenik župana Mihael Jurić je, uz srdačne pozdrave u ime župana Ivana Celjaka, posebno naglasio kako se na području Sisačko-moslavačke županije, zahvaljujući iznimno dobroj suradnji s Vladom RH, premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministarstvima, provodi intenzivna gradnja: „Intenzitet razvoja svi vidimo, svi osjetimo. Danas, na području SMŽ možemo izbrojati 56 zgrada, izgrađenih ili će biti izgrađene u skorom razdoblju,“ rekao je Jurić, koji je istaknuo naglasio dobru suradnju s gradom Hrvatska Kostajnica, na svim područjima iz nadležnosti županije, na područjima obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi.

Potpredsjednik Vlade Bačić je rekao kako se na području Siska i Banovine gradi značajan, novi stambeni fond: „Mislim da u tako kratkom razdoblju nije na području ove županije bilo takvog intenziteta gradnje, koji je mogao otvoriti novih 974 stana. Ovo je područje teško stradalo u potresu, brojne zgrade bilo višestambene, bilo obiteljske su razrušene i onda je trebalo na ovaj način reagirati, otvoriti značajan broj stambenih jedinica.“

Bačić je naveo da je, kad govorimo o obnovi na području Sisačko-moslavačke županije, u ovom trenutku dovršeno 8 305 lokacija, sa 12 300 novih, odnosno obnovljenih stambenih jedinica: „Samo ovdje, u Hrvatskoj Kostajnici, smo završili 171 obnovu, a u ovom trenutku provodimo na području grada 35 obnova, bilo da se radi o zamjenskim zgradama, bilo da se radi o konstrukcijskoj obnovi.“

Dodao je kako je trenutna dinamika obnove prihvatljiva, posebno obzirom na opterećenost i angažiranost građevinske operative na području cijele Hrvatske.

Ovaj obilazak Pounja zaključen je kratkim radnim sastankom ministra i suradnika, te zamjenika župana s gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice i njegovim suradnicima.

Previous article
Next article

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles