Natjecanje vatrogasnog podmlatka i mladeži

0

Danas, 29. 06. održano je vatrogasno natjecanje vatrogasnog podmlatka i mladeži Zajednice dobrovoljnih vatrogasnih društava grada Siska.. Natjecanje je održano na igralištu sisačkog NK Metalac, a natjecatelji su se natjecali u disciplini “poligon” i “štafeta”. Domaćin natjecanja bio je DVD Sela, a pokrovitelj natjecanja bio je grad Sisak. 

Danas se je natjecalo u oba uzrasta i predviđenim disciplinama rekordnih 33 desetine iz 16 DVD-a. 

Usprkos vrućini koja je već u jutarnjim satima bila izrazita mali vatrogasci dali su si maksimum truda u savladavanju nimalo lakih zadataka na poligonu ali i u trčanju štafete. Sve su pratili mnogobrojni roditelji natjecatelja i navijači pokušavajući pronaći neku mrvicu hlada iz kojeg bi glasno bodrili sve natjecatelje, a najviše svoje. 

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček pozdravila je natjecatelje i poželjela im uspjehe u natjecanjima koje slijede podijelivši najboljima pehare, medalja, priznanja i majice sponzora strpljivo se fotografirajući s malim vatrogascima. 

Grad Sisak je nagradio najbolje u ženskoj i muškoj konkurenciji sedmodnevnim boravkom u Odmaralištu Zaostrog. U Zaostrog će djevojke DVD Topolovac i dečki DVD Mladost Sisak. 

Pored visoke razine natjecateljskog duha ne bi bilo pošteno ne pohvaliti odličnu organizaciju domaćina i strpljive i revne suce koji su morali izdržati cijelo natjecanje na nemilosrdnom suncu, a koliku su važnost imale njihove odluke, uz dosta složeno računanje, govori činjenica da su djevojke DVD Mladost Sisak izgubile prvo mjesto za malih 2,5 sekunde. 

Čestitke pobjednicima, svim sudionicima i onima koji su omogućili ovaj lijep događaj.

Marjan Gašljević